Kipchoge: «Πρέπει να αφιερώνεις πλήρως τον εαυτό σου στην προπόνηση» (Vid)

 Runbeat Team   19:05 23-08-2021  

Kipchoge: «Πρέπει να αφιερώνεις πλήρως τον εαυτό σου στην προπόνηση» (Vid)


Ο Eliud Kipchoge μίλησε στο κανάλι του Floris Gierman στο YouTube σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να γίνει καλύτερος δρομέας. Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος μεταξύ άλλων τόνισε πως βασικό ρόλο παίζει το πόσο έχει αφιερωθεί κάποιος σε αυτό που κάνει, αλλά και πως πρέπει το τρέξιμο να μην γίνεται από συνήθεια, αλλά για απόλαυση.

 

Ο Κενυάτης είπε πως: «Ένα tip για να βελτιώσεις το τρέξιμό σου είναι να τρέξεις όπως το έχεις σχεδιάσει. Πρέπει να είσαι συνεπής στην προπόνησή του και να αφιερώνεις πλήρως τον εαυτό σου. Η βελτίωση πηγαίνει μαζί με το πόσο έχεις αφιερωθεί σε αυτό που κάνεις. Όταν έχεις σχεδιάσει ένα πρόγραμμα προπόνησης για όλη την εβδομάδα, ακολούθησέ το. Απλά τρέξε, όπως έχεις προγραμματίσει. Μετά δες τι έχεις κάνει όλη την εβδομάδα.

Εάν είναι Δευτέρα έως Κυριακή, γράψε σε ένα ημερολόγιο, τι έγινε τη Δευτέρα, την Τρίτη και πάει λέγοντας, με σκοπό να καταλάβεις καλύτερα το σώμα σου. Αυτό ουσιαστικά θα σε μετατρέψει σε έναν πολύ σοβαρό δρομέα, γιατί ξέρεις τι ακριβώς κάνεις. Βασικό είναι να ξεκινάς την προπόνησή του και να την τελειώνεις, όπως έχεις προγραμματίσει εξ αρχής, αλλά και να το απολαύσεις. Μήνα με τον μήνα, μέρα με τη μέρα, θα βελτιωθείς».