Kipchoge «Θέλω να κερδίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά»

 Runbeat Team   18:53 13-04-2024  

Kipchoge «Θέλω να κερδίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά»


Ο Eliud Kipchoge μετράει… αντίστροφα για του Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα επιχειρήσει να κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του στον μαραθώνιο. Μιλώντας στο Reuters, ο Κενυάτης αναφέρθηκε στον μεγάλο του στόχο.

 

«Θέλω να κερδίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά» είπε ξεκάθαρα ο Kipchoge, που τόνισε στη συνέχεια: «Αν μπορείς να με πείσεις ότι όταν τερματίσω, όλος ο κόσμος θα έχει γίνει ένας… δρομικός κόσμος, τότε θα αποσυρθώ». Παράλληλα, σε ερώτηση για το εάν θα τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες του 2028, τόνισε: «Στην Κένυα λέμε ότι δεν κυνηγάς δύο λαγούς την ίδια στιγμή, γιατί θα χάσεις και τους δυο. Για εμένα, ο λαγός που κυνηγάω είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, Μετά από την διοργάνωση θα δω τι έχω στην λίστα μου και τι θα κυνηγήσω μετά».

Για τους ανερχόμενους αθλητές από την Κένυα και όχι μόνο, ο έμπειρος μαραθωνοδρόμος τόνισε: «Έχουμε πολλούς ταλαντούχους αθλητές. Αρχικά πρέπει να τολμήσουμε να σκεφτούμε ένα ρεκόρ, μετά πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να τους δείξω τον τρόπο». Τέλος, αναφέρθηκε στο έπαθλο 50.000 δολαρίων που θα δώσει η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου στους χρυσούς Ολυμπιονίκες του Παρισιού, λέγοντας: «Δεν τρέχω για τα χρήματα, αλλά τρέχω γιατί θέλω να πραγματοποιώ καλές εμφανίσεις. Ήταν μία καλή ιδέα από τον Seb Coe και την παγκόσμια ομοσπονδία, και μπορεί να κάνει καλό στη νέα γενιά».