Κορυφαίοι αθλητές για το 2021 η Sifan Hassan και ο Karsten Warholm

 Runbeat Team   10:12 18-10-2021  

Κορυφαίοι αθλητές για το 2021 η Sifan Hassan και ο Karsten Warholm


Η Ολλανδέζα Sifan Hassan και ο Νορβηγός Karsten Warholm αναδείχτηκαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αθλητές για το 2021 και τους απονεμήθηκε το αντίστοιχο έπαθλο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στη Λοζάνη της Ελβετίας.

 

Τόσο η Hassan όσο και ο Warholm έκαναν εκπληκτική χρονιά σημειώνοντας ρεκόρ και κατακτώντας πρωτιές στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις του 2021 και κυρίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Hassa κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου στα 5 και 10 χιλιόμετρα και ένα χάλκινο στα 1.500μ., ενώ ο Νορβηγός έσπασε το φράγμα των 46’’ στα 400μ. με εμπόδια σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 45.94! Η Ολλανδέζα, ωστόσο, δεν κατάφερε να είναι στην τελετή, όμως το παρών έδωσε κανονικά ο Warholm.

Από εκεί και μέρα τον τίτλο του ανερχόμενου αθλητή κέρδισε ο Γάλλος Sasha Zhoya, ενώ ανερχόμενη αθλήτρια ήταν η Ολλανδέζα Femke Bol.

Ειδική απονομή έγινε στην Πολωνέζα Maria Andrejczyk για την συγκινητική και ανιδιοτελή της χειρονομία λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να εγχειριστεί στην καρδιά ένα νεαρό αγόρι.