Μαραθώνιος Τόκιο: Νικητές με ρεκόρ διαδρομής Kipruto, Kebede – Σε κακή μέρα ο Kipchoge (Vids)

 Runbeat Team   8:32 03-03-2024  

Μαραθώνιος Τόκιο: Νικητές με ρεκόρ διαδρομής Kipruto, Kebede – Σε κακή μέρα ο Kipchoge (Vids)


O Benson Kipruto ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του μαραθωνίου του Τόκιο, αφού… έκλεψε την παράσταση κερδίζοντας στον αγώνα με ρεκόρ διαδρομής σε 2:02:16. Η Κένυα έκανε το 1-2-3 στον μεγάλο αγώνα, με τον Eliud Kipchoge να είναι σε αρκετά κακή μέρα και να τερματίζει στην 10η θέση με 2:06:50, πραγματοποιώντας τον τέταρτο χειρότερο μαραθώνιο της καριέρας του.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο εξαιρετικός Kipruto πήρε τη νίκη με φοβερή επίδοση, καταφέρνοντας να σημειώσει τον 5ο ταχύτερο χρόνο στην απόσταση όλων των εποχών, με τον Timothy Kiplagat να «έρχεται» δεύτερος με 2:02:55 και τον Vincent Kipkemoi Ngetich να παίρνει την τρίτη θέση με 2:04:18. Όσον αφορά τον Kipchoge, ο Κενυάτης ηττήθηκε ακόμα και από τον Nishiyama Yusuke, που ήταν ο πρώτος Ιάπωνας αθλητής, ο οποίος τερμάτισε ένατος με 2:6:31. «Ήμουν αρκετά έτοιμος σωματικά αλλά κάτι συνέβη στην μέση του αγώνα. Νομίζω ότι είναι νωρίς τώρα να πω (σ.σ. για το Παρίσι. Μπορώ να επιστρέψω, να χαλαρώσω και να ξεκινήσω τις προπονήσεις» είπε μεταξύ άλλων ο Eliud Kipchoge.

Ρεκόρ διαδρομής και στις γυναίκες

Ρεκόρ διαδρομής είχαμε και στις γυναίκες στον major μαραθώνιο του Τόκιο, με την Sutume Asefa Kebede από την Αιθιοπία να τερματίζει στην πρώτη θέση με 2:15:55. Σε κακή μέρα, ή έστω σε λιγότερο καλή μέρα από ότι περιμέναμε βρέθηκε η Siffan Hassan, που πήρε την τέταρτη θέση με 2:18:55, με την Roemary Wanjiru να είναι δεύτερη με 2:16:14 και την Amane Beriso τρίτη με 2:16:58.