Μαραθώνιος Σεβίλλης: Τυφλός από το ένα μάτι, έχασε έξι σταθμούς τροφοδοσίας, αλλά έκανε Εθνικό ρεκόρ!

 Runbeat Team   18:25 23-02-2024  

Μαραθώνιος Σεβίλλης: Τυφλός από το ένα μάτι, έχασε έξι σταθμούς τροφοδοσίας, αλλά έκανε Εθνικό ρεκόρ!


Ο Suldan Hassan είναι ένας από τους αθλητές που σημείωσαν εθνικό ρεκόρ στον πρόσφατο μαραθώνιο της Σεβίλλης, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικές επιδόσεις. Ο γεννημένος στη Σομαλία αθλητής που αγωνίζεται με τα χρώματα της Σουηδίας έχει ένα ιδιαίτερο λόγο που το επίτευγμά του παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς είναι τυφλός από το ένα μάτι!

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Hassan τερμάτισε στο εξαιρετικό 2:07:36 στην Σεβίλλη γράφοντας ιστορία καθώς σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ Σουηδίας στον μαραθώνιο, όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την όρασή του, δεν του επέτρεψε να έχει την κατάλληλη τροφοδοσία την ώρα του αγώνα. «Είμαι τυφλός από το ένα μάτι και οι σταθμοί τροφοδοσίας ήταν από την δεξιά πλευρά» δήλωσε στο @springsnyggtpodden.

Ο Σουηδός έμαθε μία μέρα πριν τον αγώνα ότι οι σταθμοί τροφοδοσίας ήταν από την δεξιά πλευρά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλλέξει μόνο δύο από τα οκτώ μπουκάλια, κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το… έργο του. Τέλος καλό, όλα καλά όμως για τον Suldan Hassan, που τα πήγε περίφημα στον πρώτο του μαραθώνιο.