Κουρασμένος, αλλά και ευτυχισμένος επέστρεψε στην Ελλάδα ο Μίλτος Τεντόγλου

 Runbeat Team   8:01 05-08-2021  

Κουρασμένος, αλλά και ευτυχισμένος επέστρεψε στην Ελλάδα ο Μίλτος Τεντόγλου


Στην Ελλάδα βρίσκεται από τα ξημερώματα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου.

Μετά από ένα πολύωρο και κουραστικό ταξίδι, ο Τεντόγλου έφτασε εμφανώς κουρασμένος στην Αθήνα, όπου τον υποδέχτηκε η οικογένειά του, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιώργος Γιατρουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Παρά την κούρασή του ο Μίλτος Τεντόγλου αφιέρωσε αρκετά λεπτά μιλώντας με όλους, φωτογραφήθηκε με τον κόσμο που βρέθηκε στο αεροδρόμιο, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά τον τελικό όπου παραδέχτηκε ότι ο Κουβανός Ετσεβαρία ήταν καλύτερος λέγοντας: «Απλά ήμουν ειλικρινής. Το πιστεύω ότι όντως είναι καλύτερος αθλητής από εμένα γι’ αυτό και το είπα. Στον αγώνα ήταν καλύτερος απλά έτυχε να κάνω το ίδιο άλμα κι εγώ στην τελευταία μου προσπάθεια, αλλά θα ήμουν δεύτερος άξια. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και θα ήταν πολύ τίμιο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι γελά με όσα βλέπει να γράφουν γι’ αυτόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι όσον αφορά στα γυαλιά ηλίου «δεν τα φοράω ποτέ ξανά…».

Ερωτηθείς για το πώς καταφέρνει να ανταποκρίνεται στους αγώνες υπό όλες τις συνθήκες απάντησε: «Στον αγώνα απ' ότι έχω καταλάβει αντιδρώ πολύ καλά και στην πίεση. Μάλλον κάτι κάνει ο οργανισμός μου μόνος του. Πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό και να κατακτήσω ένα μετάλλιο στις τελευταίες προσπάθειες.

Μία φορά μου έχει τύχει να πηδήξω καλά στις πρώτες προσπάθειες και να νικήσω. Αυτό ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν που είχα το πόδι μου. Ήταν η πρώτη προσπάθεια για εμένα όμως ήταν η τελευταία. Για αυτό και πήδηξα τόσο καλά μάλλον. Δεν ξέρω πως το καταφέρνω. Απλά συγκεντρώνομαι και σκέφτομαι τι να κάνω"

Τέλος αναφερόμενος στις συμβουλές του Πομάσκι πριν τον τελικό είπε: «Ο Πομάσκι με είδε καλά στο ζέσταμα και μου είπε απλά να τρέξω τη φόρα καλά και να την πάω λίγο πίσω. Στην αρχή δεν την εκτέλεσα καλά. Μετά μέσα στον αγώνα το βρήκα στο τέλος».