Ξανά στην Ισπανία για νέα διάκριση ο Φώτης Ζησιμόπουλος!

 Runbeat Team   13:42 31-03-2021  

Ξανά στην Ισπανία για νέα διάκριση ο Φώτης Ζησιμόπουλος!


Έτοιμος για τον επόμενο μεγάλο αγώνα trailστην αθλητική του καριέρα είναι ο Φώτης Ζησιμόπουλος. Μετά την τρίτη θέση στο Transgrancanaria 129Κ στα Κανάρια Νησιά, ο 39χρονος δρομέας επιστρέφει στην Ισπανία για τον αγώνα Ultra Sierra Nevada 100km.

 

Όπως είχε αναφέρει στη συνέντευξή του στο runbeat.gr, ο Φώτης Ζησιμόπουλος έψαχνε τον επόμενο μεγάλο αγώνα στον οποίο θα λάμβανε μέρος. Δύο περιπτώσεις που είχε ξεχωρίσει ήταν το Atromitos Ultra που αναβλήθηκε, αλλά και ένας αγώνας στην Αργεντινή. Ο Αγρινιώτης δρομέας επέλεξε τελικά τον Ultra Sierra Nevada, έναν επίσης πολύ δύσκολο trailαγώνα, ο οποίος είναι 100 χιλιομέτρων και έχει προγραμματιστεί για τις 9 Απριλίου στη Γρανάδα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ανήκει στην κατηγορία Ultra Trail Marathon και περιλαμβάνει περιοχές της Sierra Nevada, εκτός της Γρανάδα. Σε ένα τρομερό αλλά και δύσκολο ορεινό περιβάλλον, οι δρομείς καλούνται να αγωνιστούν μέχρι και σε υψόμετρο 3.100 μέτρων, με τον Ultra Sierra Nevada 100km να είναι ο αγώνας που γίνεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο σε σχέση με όλους τους άλλους της Ιβηρικής Χερσονήσου, ενώ επίσης χαρακτηρίζεται από τους πιο σκληρούς της Ευρώπης.