Ξεκινά η δράση στα Continental Tour Gold και Diamond League με μεγάλους αστέρες του στίβου

 Runbeat Team   9:27 27-04-2023  

Ξεκινά η δράση στα Continental Tour Gold και Diamond League με μεγάλους αστέρες του στίβου


Ιστορικό μπορεί να θεωρηθεί το World Athletics Continental Tour Gold που έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο 29/4 στο Γκαμπορόνε καθώς είναι η πρώτη φορά που η σειρά φιλοξενείται στη νότια Αφρική.

Το Botswana Golden Grand Prix συγκεντρώνει τα βλέμματα, ενώ ακολουθεί στις 5 Μαΐου η πρώτη συνάντηση για τη θερινή σεζόν του Wanda Diamond League 2023 στη Ντόχα.

Οι αγώνες αρχίζουν και αποκτούν ενδιαφέρον καθώς κορυφαίοι αθλητές και κορυφαίες αθλήτριες ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στον ανοικτό στίβο και να διεκδικήσουν τους στόχους τους με απώτερο τη διάκρισή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη.

 

Οι μάχες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Στο Γκαμπορόνε μεθαύριο Σάββατο 29/4 τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα σπριντ καθώς το ανερχόμενο αστέρι από την Μποτσουάνα, Letsile Tebogo θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιονίκη Andre De Grasse στα 200 μέτρα. Στα 100μ. των ανδρών, επίσης, θα αγωνιστεί ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής Marvin Bracy και ο κάτοχος του αφρικανικού ρεκόρ Ferdinand Omanyala.

Η Sha'Carri Richardson, η οποία έτρεξε τα 100μ. στις αρχές Απριλίου σε 10.57, θα αγωνιστεί στα 200μ. στο Γκαμπορόνε.  Παρούσες θα είναι και η δύο φορές Ολυμπιονίκης Elaine Thompson-Herah που έχει τρέξει τα 200μ. σε 23.23 φέτος, ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 200μ. Shericka Jackson έτρεξε σε 10.82 τα 100μ. στο Κίνγκστον. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα, Shelly-Ann Fraser-Pryce, είχε προγραμματιστεί να ανοίξει τη σεζόν της στο Γκαμπορόνε, αλλά ένα οικογενειακό πρόβλημα την ανάγκασε να ακυρώσει τη συμμετοχή της. Έτσι η πρεμιέρα της θα γίνει στις 13 Μαΐου στο Kip Keino Classic στο Ναϊρόμπι.

Αρκετά μεγάλα ονόματα θα αγωνιστούν στο Diamond League στη Ντόχα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του Ολυμπιονίκη στον ακοντισμό Neeraj Chopra με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Anderson Peters, ενώ στα 3000 μέτρα των ανδρών θα βρεθούν στην εκκίνηση πολλοί αστέρες όπως ο παγκόσμιος ρέκορντμαν κλειστού στίβου Lamecha Girma και ο Ολυμπιονίκης στο στιπλ Soufiane El Bakkali. Παρούσα θα είναι και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στα 1500 μ. Faith Kipyegon, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στον ανοικτό στίβο.

Ήδη αρκετοί αστέρες του στίβου έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε κάποια μεγάλη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και το ενδιαφέρον όσο περνά ο καιρός θα μεγαλώνει. Δείτε το ημερολόγιοτων Diamond League και Continental Tour.

Ημερολόγιο Wanda Diamond League

5 Μαΐου - Ντόχα (QAT)

28 Μαΐου - Ραμπάτ (MAR)

2 Ιουνίου – Φλωρεντία (ITA)

9 Ιουνίου – Παρίσι (FRA)

15 Ιουνίου – Όσλο (ΒΟΡΕΙΑ)

30 Ιουνίου – Λωζάνη (SUI)

2 Ιουλίου – Στοκχόλμη (SWE)

16 Ιουλίου - Σιλεσία (POL)

21 Ιουλίου - Μονακό (Δευτ.)

23 Ιουλίου - Λονδίνο (GBR)

31 Αυγούστου – Ζυρίχη (SUI)

2 Σεπτεμβρίου – Σενζέν (CHN)

8 Σεπτεμβρίου – Βρυξέλλες (BEL)

16-17 Σεπτεμβρίου – Γιουτζίν (ΗΠΑ)

Ημερολόγιο των Golden World Athletics Continental Tour

23 Φεβρουαρίου - Μελβούρνη (Αυστραλία)

29 Απριλίου - Γκαμπορόνε (BOT)

13 Μαΐου - Ναϊρόμπι (KEN)

21 Μαΐου - Γιοκοχάμα (JPN)

21 Μαΐου - Ντέβονσάιρ (BER)

27 Μαΐου - Λος Άντζελες (ΗΠΑ)

4 Ιουνίου - Χέντζελο (NED)

6 Ιουνίου – Μπίντγκος (ΠΟΛ)

13 Ιουνίου – Τούρκου (Φινλανδία)

24 Ιουνίου – Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

27 Ιουνίου – Οστράβα (Τσεχία)

18 Ιουλίου - Σζεκεσφεγερβαρ (HUN)

10 Σεπτεμβρίου – Ζάγκρεμπ (CRO)