Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους 8ους ορεινούς αγώνες Καβουσίου

 Runbeat Team   17:46 23-07-2022  

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους 8ους ορεινούς αγώνες Καβουσίου


Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι 8οι Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου, οι οποίοι σταθερά τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον σπουδαίων δρομέων ορεινού τρεξίματος.

Και φέτος θα διεξαχθεί ένας αγώνας 21,5χλμ και ένας 8χλμ. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι εγγραφές άνοιξαν, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και λεπτομέρειες των αγώνων. Όπως αναφέρουν, «σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της ανατολικής Κρήτης, 20χλμ από την πόλη της Ιεράπετρας, 26χλμ από τον Άγιο Νικόλαο και 40χλμ από την πόλη της Σητείας κτισμένο στο Φυσικό γεωγραφικό κέντρο του νομού Λασιθίου και στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Θρυπτής σας περιμένουμε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στους 8ους ορεινούς αγώνες Καβουσίου.

 

Για την εγγραφή σας πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://event.athletopia.com/oreinoiagoneskavousiou?step=1

Οι αθλητές θαέχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια από της ομορφότερες περιοχές του ορεινού όγκου της Θρυπτής με φαράγγια, μονοπάτια καλντερίμι, παραδοσιακούς αγροτικούς οικισμούς, βυζαντινά ξωκλήσια, δάση από πρίνους και κυπαρίσσι σε ένα τοπίοπου συνεχώς εναλλάσσεται.

Έναρξη των αγώνων την Κυριακή 23 Οκτώβριου 9.30 π.μ

Οι αγώνες

Αγώνας 21.5 χλμ D+/-1640μ με 80% μονοπατι

Αγώνας 8χλμ D+/-430μ με 60% μονοπάτι.

Σήμανση. Η σήμανση των μονοπατιών και της διαδρομήςθα είναι πυκνή με οικολογικό σπρέι χρώματος πορτοκαλί σε άσπρο τετράγωνο κορδέλες έργου χρώματος άσπρο κόκκινο και κατευθυτηριες Πινακίδες.

Σταθμοί τροφοδοσίας. Για τις ανάγκες των αθλητών θα υπάρχουν 6 βασικοί σταθμοί τροφοδοσίας και ένας διπλός σταθμός υδροδοσίας. Όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και σημεία ελέγχου των αθλητών. Αθλητής που δεν θα καταγραφή για οποιοδήποτε λόγο σε ένα σταθμό θα ακυρώνεται. 

Έπαθλα και απονομές

Και για τους δυο αγώνες θα υπάρχουν απονομές  γενικής κατηγορίας ανδρών γυναικών καθώςκαι ηλικιακές κατηγορίεςόπως αναφέρει η προκήρυξη.

Όλοι οι αθλητές θα λάβουν βαρύτιμο μετάλλιο, δίπλωμα συμμετοχής Καθώς και τεχνικο μπλουζάκι.

Εθελοντική υποστήριξη παρέχουν σε όλη την διαδρομή του αγώνα καθώς και στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού οι εθελοντικές ομάδες .

Ερυθρός σταυρός παράρτημα Ιεράπετρας.

Εθελοντές διασώστες Ιεράπετρας Κρήτης.

Ορειβατική ομάδα Ιεράπετρας ο σταυραετός.

Τροφοδοσία. Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν ισοτονικά, νερά, σνακ αλμύρα-γλυκά και φρούτα.

 

Επίσης στο τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα για όλους τους αθλητές και συνοδούς.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Κόστος συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 15 ευρώ για τον αγώνα των 21.5 χλμ. και 10ευρω για τον αγώνα των 8χλμ.

Το αντίτιμο της συμμετοχής θα κατατεθεί στην Γραμματεία την ημέρα τέλεσης του αγώνα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ΕΟΔΥ που θα ισχύουν την ημέρα τέλεσης του αγώνα».