Ξεκίνησε το ταξίδι του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη από το λιμάνι της Σούδας προς το λιμάνι της Σητείας

 Runbeat Team   10:11 01-11-2023  

Ξεκίνησε το ταξίδι του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη από το λιμάνι της Σούδας προς το λιμάνι της Σητείας


Με τεράστια θέληση, πείσμα και αποφασιστικότητα, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι της Σούδας σήμερα (1/11) το πρωί με προορισμό το λιμάνι της Σητείας. Στόχος του παραολυμπιονίκη της κολύμβησης είναι να διανύσει 250 χιλιόμετρα κολυμπώντας στο ανοικτό πέλαγο. Θέλει με την προσπάθειά του αυτή να σταθεί αρωγός στην ενίσχυση του θερμού "Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας" γνωρίζοντας απο πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η βοήθεια των σκυλιών-οδηγών για τους τυφλούς.

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κολυμβητικό εγχείρημα παγκοσμίως από αθλητή με οπτική αναπηρία. Ο ίδιος λίγο πριν εκκινήσει το ταξίδι του θέλησε να ευχαριστήσει τον «προπονητή μου Γεώργιο Αδάμ για την στήριξη και την επιμονή στα ατελείωτα χιλιόμετρα προπόνησης σε καθημερινή βάση “Τα όνειρα, όρια δεν έχουν”. Στηρίζουμε τον θεσμό Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας για τους ολικά τυφλούς συνανθρώπους μας να αποκτήσουν έναν σκύλο οδηγό. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ την Kotsovolos που ως Μεγάλος Χορηγός με στηρίζει στην προσπάθειά μου, σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας μου, αλλά και που στηρίζει όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις, μέσα από τις δράσεις του για μία καλύτερη ζωή. Πάμε δυνατά!  Τους υπόλοιπους χορηγούς και υποστηρικτές της προσπάθειάς μου: Kotsovolos Cyprus, Metropolitan General, Τράπεζα Πειραιώς, AMINO ANIMO Organic Protein, Yiorgos Skipper, Anastasios Vamvakis, Γεωργιος Ζιώγας, Sailingtrips.gr. Τους υποστηρικτές μου, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Super Market Χαλκιαδάκης. Επίσης, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή που γίνεται υπό την αιγίδα τη».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μπήκε πρώτη φορά στη διαδικασία να κολυμπήσει σε ανοικτή θάλασσα για κάποιο σκοπό πέρυσι όταν διένυσε 50χλμ στο ανοικτό πέλαγος από τη Ρόδο ως τη Σύμη. Ήταν ένα τάμα που είχε κάνει και κατάφερε να φέρει εις πέρας.

Ξεκίνησε το ταξίδι του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη από το λιμάνι της Σούδας προς το λιμάνι της Σητείας runbeat.gr