Κυριαρχία των Κενυατών στα 3.000μ. στιπλ σε άνδρες και γυναίκες

 Runbeat Team   10:16 10-09-2021  

Κυριαρχία των Κενυατών στα 3.000μ. στιπλ σε άνδρες και γυναίκες


Όπως συμβαίνει συχνά στο αγώνισμα των 3.000μ. στιπλ, έτσι και στο Wanda Diamond League της Ζυρίχης η νικήτρια στις γυναίκες κρίθηκε στο τελευταίο άλμα στο νερό. Το δίδυμο της Κένυας, Norah Jeruto και Hyvin Kiyeng πήραν το προβάδισμα από το ξεκίνημα διατηρώντας μία διαφορά 250μ. από τις υπόλοιπες αθλήτριες δίνοντας ένα γρήγορο ρυθμό στην κούρσα. Στο τελευταίο άλμα στο νερό, ωστόσο, ενώ η Jeruto προσγειώθηκε ομαλά δε συνέβη το ίδιο και με την Kiyeng,η οποία έπεσε άτσαλα στο νερό και έχασε κάθε ευκαιρία που είχε να διεκδικήσει τη νίκη. Η συντοπίτισσα της εκμεταλλεύτηκε το αβαντάζ και έφτασε πρώτη στον τερματισμό με χρόνο 9:07.34, ενώ ακολούθησε η Kiyeng με 9:08.55 και η Αμερικανίδα «ασημένια» Ολυμπιονίκης Courtney Frerichs με 9:08.74.

Η Jeruto -που δεν κατάφερε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς βρίσκεται στη διαδικασία να αλλάξει Εθνικότητα (σ.σ. θέλει να αγωνίζεται για το Καζακστάν)- έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα παρότι βρισκόμαστε στο τέλος της φετινής σεζόν.

Νικητής στους άνδρες ο Benjamin Kigen

Η Κένυα πανηγύρισε άλλη μία πρωτιά στα 3.000μ. στιπλ καθώς ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης, Benjamin Kigen θριάμβευσε επί του «χρυσού» Ολυμπιονίκη Soufiane El Bakkali παίρνοντας παράλληλα τη ρεβάνς καθώς το αποτέλεσμα του Τόκιο είχε θίξει την υπερηφάνεια των Κενυατών που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν σε αυτό το αγώνισμα. Η νίκη του Kigen, πάντως, ήρθε με περιπετειώδη τρόπο καθώς σκόνταψε στο τελευταίο εμπόδιο όμως είχε αρκετά μεγάλη διαφορά από το δεύτερο και έφτασε πρώτος στον τερματισμό με χρόνο 8:17.45. Ο El Bakkali ακολούθησε με χρόνο 8:17.70.