Μ. Αναγνώστου: «Είμαι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ»

 Runbeat Team   14:15 26-05-2022  

Μ. Αναγνώστου: «Είμαι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ»


Ο Μάριος Αναγνώστου θα εκπροσωπήσει μαζί με την Ειρήνη Τσουπάκη την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000 μ. που θα γίνει στην πόλη Πασέ της Γαλλίας, το Σάββατο (28/5).

 

Μία μέρα μετά τις δηλώσεις που παραχώρησε η Ειρήνη Τσουπάκη στο Runbeat ενόψει της διοργάνωσης, ο Μάριος Αναγνώστου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή του.

Θυμίζουμε ότι αμφότεροι επικράτησαν στα αγωνίσματα τους, στην αντίστοιχη πανελλήνια διοργάνωση κι επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο κορυφαίο γεγονός.

Ο αγώνας θα είναι υψηλού επιπέδου, δεδομένο του ότι θα δώσουν το παρών ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα της απόστασης. Ο Αναγνώστου θέλει να εκμεταλλευτεί τον ρυθμό και την καλή του κατάσταση, ώστε να βελτιώσει το ατομικό του 29.20.57.
«Σε μια τέτοια διοργάνωση η τακτική καθορίζεται και από το πως θα πάει η κούρσα. Μετά το 2ο χιλιόμετρο θα σχηματιστούν τα γκρουπ και θα βρούμε ρυθμό. Είμαι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Θέλω να κάνω κάποιες καλές κούρσα μέσα στη σεζόν και να ανέβω θέσεις στην κατάταξη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου», ενώ από την πλευρά του ο προπονητής του Σάββας Κουμπούρας σχολίασε για τον αγώνα του Σαββάτου.

«Θα παίξει μεγάλο ρόλο η καθοδήγηση που θα του δώσω απ΄έξω, αφού είναι σημαντικό να βρεθεί κοντά σε γκρουπ που θα είναι κοντά στα περάσματα που θέλουμε για να κυνηγήσει επίδοση κάτω από τα 29.00».

Μ. Αναγνώστου: «Είμαι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξω να βελτιώσω το ατομικό του ρεκόρ» runbeat.gr

O Σάββας Κουμπούρας και ο Μάριος Αναγνώστου

Η Ελληνική αποστολή αναχωρεί για την Γαλλία την Παρασκευή (27/5) και επιστρέφει την Κυριακή (29/5).