«Man v Horse»: Άνθρωπος κέρδισε για πρώτη φορά στα τελευταία 15 χρόνια τα άλογα στον πιο ιδιαίτερο μαραθώνιο!

 Runbeat Team   19:14 13-06-2022  

«Man v Horse»: Άνθρωπος κέρδισε για πρώτη φορά στα τελευταία 15 χρόνια τα άλογα στον πιο ιδιαίτερο μαραθώνιο!


Το ανθρώπινο είδος επικράτησε, επιτέλους των αλόγων στον πιο ιδιαίτερο μαραθώνιο που διεξάγεται στην Ουαλία για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο Ricky Lightfoot πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού, ξεπερνώντας το πρώτο άλογο με αναβάτη που έλαβε μέρος στον αγώνα και πήρε τη νίκη με χρόνο 2:22:33, που αποτελεί η πρώτη για άνθρωπο στον αγώνα Man v Horse του Llanwrtyd Wells εδώ και 15 χρόνια.

«Man v Horse»: Άνθρωπος κέρδισε για πρώτη φορά στα τελευταία 15 χρόνια τα άλογα στον πιο ιδιαίτερο μαραθώνιο! runbeat.gr

Ο αγώνας έγινε το Σάββατο (11/06) με πάνω από 1.200 συμμετέχοντες. Ο αγώνας γίνεται με δρομείς και με άλογα τα οποία έχουν αναβάτες και θεωρείται από τους πιο περίεργους και ιδιαίτερους μαραθωνίους του κόσμου, με τα άλογα να έχουν πολύ καλά… στατιστικά έχοντας κερδίσει τις περισσότερες χρονιές, με μόλις τρεις ανθρώπους να κερδίζουν στα περισσότερα από 40 χρόνια της διοργάνωσης.

Ο Lightfoot έλαβε χρηματικό έπαθλο ύψους 3.500 λιρών, επικρατώντας του αλόγου Lanehouse Boy και του αναβάτη του, Kim Alman. Τελευταία φορά που νίκησε άνθρωπος στην διοργάνωση ήταν 15 χρόνια πριν, το 2007, με τον Florien Holtinger να τερματίζει πρώτος με χρόνο 2 ώρες, 20 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.