Μαραθώνιος Ανόβερο: Ρεκόρ κούρσας από Petros και Kostro!

 Runbeat Team   13:15 26-03-2023  

Μαραθώνιος Ανόβερο: Ρεκόρ κούρσας από Petros και Kostro!


Με χιλιάδες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο μαραθώνιος του Ανόβερο στην Γερμανία, με εξαιρετικές επιδόσεις να σημειώνονται από τους νικητές. Πρώτος τερμάτισε ο κάτοχος του ρεκόρ Γερμανίας Amanal Petros με χρόνο 2:07:02, που αποτελεί νέο ρεκόρ κούρσας και δεύτερος καλύτερος χρόνος στην καριέρα του.

 

«Θα μου άρεσε να κάνω ένα νέο ρεκόρ Γερμανίας, αλλά ήμουν στην Κένυα για πολλούς μήνες και ήταν εξοντωτικά. Άρα το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό» τόνισε ο Petros μετά τη νίκη του.

Μαραθώνιος Ανόβερο: Ρεκόρ κούρσας από Petros και Kostro! runbeat.gr

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κενυάτης Denis Kipngeno με χρόνο 2:07:17, με τον επίσης Κενυάτη, Fredrick Kibii να «έρχεται» τρίτος με χρόνο 2:08:09.

Ρεκόρ κούρσας είχαμε και στις γυναίκες, με την Matea Parlov Kostro να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί τερματίζοντας σε 2:25:45, βελτιώνοντας μάλιστα και για σχεδόν τρία λεπτά το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ (2:28:39). Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Pauline Mutwa από την Κένυα με 2:29:25 και η Risper Gesabwa ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με την αθλήτρια από το Μεξικό να τερματίζει σε 2:29:49.

Μαραθώνιος Ανόβερο: Ρεκόρ κούρσας από Petros και Kostro! runbeat.gr

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα στο Ανόβερο πατώντας εδώ.