Μαραθώνιος Αθήνας: Οι τελικές προβλέψεις για τον καιρό της Κυριακής

 Πάνος Κατσαρός   12:56 13-11-2021  

Μαραθώνιος Αθήνας: Οι τελικές προβλέψεις για τον καιρό της Κυριακής


Μία ημέρα πριν από την διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και του αγώνα των 5 χιλιομέτρων, οι τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ακριβώς αυτό που περιμέναμε λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, ο οποίος μίλησε στο Runbeat, οι οιωνοί για τις καιρικές συνθήκες της Κυριακής ήταν πολύ καλές.

Ο Μαραθώνιος θα γίνει αύριο, Κυριακή (14/11) και οι δρομείς αναμένεται να μην συναντήσουν κάποιο πρόβλημα λόγω του καιρού. Πιο συγκεκριμένα, από τις 9:00 το πρωί έως και τις 12:00 το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις γύρω περιοχές θα επικρατεί συννεφιά.

 

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς στα 2 μποφόρ και η θερμοκρασία μεταξύ των 14 και 18 βαθμών στις 12.00. Η μόνη διαφορά σε σχέση με την πρόβλεψη που υπήρχε πριν από λίγες ημέρες είναι ότι σε κάποιες περιοχές της κλασικής διαδρομής μετά την Ραφήνα η θερμοκρασία να είναι έναν βαθμό χαμηλότερα, πάντα σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη.

Θυμίζουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων και στις περιοχές της Κλασσικής Διαδρομής του Μαραθωνίου, την Αγία Παρασκευή, το Μαρκόπουλο και το Πικέρμι μεταξύ άλλων, δεν θα συναντήσουμε διαφορές σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας. Όσον αφορά την έναρξη του αγώνα, δηλαδή τον Μαραθώνα, οι εκτιμήσεις μένουν οι ίδιες, δηλαδή η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 18 βαθμών Κελσίου, με τους ανέμους να μην υπερβαίνουν τα 3 μποφόρ.

 

Στο διάστημα 9:00-12:00, η σχετική υγρασία παραμένει στο 59%, ενώ στην περιοχή του Παναθηναϊκού σταδίου, όπου θα γίνει ο τερματισμός, η υγρασία θα είναι στο 54%. Μικρή, αλλά υπαρκτή παραμένει και η πιθανότητα βροχής στον Μαραθώνα κατά τη διάρκεια της αφετηρίας των δύο μαραθωνίων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.