Μαραθώνιος Βοστώνης: Για πρώτη φορά το 2023 θα τρέξουν ξεχωριστά οι μη δυαδικοί αθλητές

 Runbeat Team   13:31 14-09-2022  

Μαραθώνιος Βοστώνης: Για πρώτη φορά το 2023 θα τρέξουν ξεχωριστά οι μη δυαδικοί αθλητές


Μία ξεχωριστή κατηγορία αγωνιζόμενων «ανοίγει» από το 2023 ο φημισμένος Μαραθώνιος της Βοστώνης καθώς θα δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές και τις αθλήτριες που είναι ακαθόριστου φύλου να κάνουν ξεχωριστά την εγγραφή τους χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστούν είτε στον αγώνα των ανδρών είτε σε αυτό των γυναικών.

 

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή και σημαντική εξέλιξη, την οποία αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι καθώς ο αριθμός των μη δυαδικών αθλητών είναι αρκετά μεγάλος.

Οι εγγραφές για τον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου 2023 άνοιξαν τη περασμένη Δευτέρα (12/9) και, όπως ενημέρωσε ο Αθλητικός Σύλλογος της Βοστώνης (BAA), η εφαρμογή έχει και κατηγορία μη δυαδικών αθλητών κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Έτσι, οι μη δυαδικοί αθλητές, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει προηγουμένως έναν μαραθώνιο μετέχοντας είτε σε αγώνα ανδρών είτε σε γυναικών, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιλέγοντας τη νέα αυτή κατηγορία.

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τους μη δυαδικούς αθλητές σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ειδική κατηγορία σε όλες τις εκδηλώσεις του ΒΑΑ», ανέφεραν οι διοργανωτές.

Ο πιο φημισμένος Μαραθώνιος της Αμερικής προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον κορυφαίων δρομέων του κόσμου, ενώ περισσότεροι από 30.000 δρομείς βρίσκονται στην αφετηρία.

Οι δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να τηρούν αυστηρούς χρόνους πρόκρισης, ωστόσο για τους μη δυαδικούς δρομείς η BAA διευκρίνισε ότι επειδή δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά δεδομένα για τα όρια συμμετοχής των συγκεκριμένων αγωνιζόμενων θα χρησιμοποιηθούν τα όρια που εφαρμόζονται στον αγώνα των γυναικών.