Μαραθώνιος Λονδίνου: Ο άγνωστος δρομέας που ηγήθηκε των ελίτ αθλητών για ένα στοίχημα

 Runbeat Team   11:59 05-10-2022  

Μαραθώνιος Λονδίνου: Ο άγνωστος δρομέας που ηγήθηκε των ελίτ αθλητών για ένα στοίχημα


Ήταν η ευκαιρία του να κερδίσει ένα παλιό στοίχημα και παράλληλα να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας για μερικά δευτερόλεπτα σ’ έναν από τους πιο διάσημους μαραθωνίους του κόσμου, σε αυτόν του Λονδίνου.

Λίγα δευτερόλεπτα αφότου δόθηκε η εκκίνηση του Μαραθωνίου του Λονδίνου εμφανίστηκε ένας άνδρας άγνωστος σε όλους να ηγείται των ελίτ αθλητών. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το όνομα του Richard Lee-Wright έγινε γνωστό σε όλους.

 

Ο δρομέας από το Ντέβον με ένα εκπληκτικό σπριντ βρέθηκε να ηγείται της κούρσας συνειδητοποιώντας ότι είχε μόλις κερδίσει το στοίχημα που είχε βάλει με τους φίλους του έξι χρόνια πριν.

Μπορεί η πρωτοπορία του να μην άντεξε περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα όμως ήταν αρκετά για να του χαρίσει διασημότητα και φυσικά το κερδισμένο στοίχημα. Για να εξηγήσουμε, πριν έξι χρόνια ο Richard Lee-Wright είχε βάλει στοίχημα με τους φίλους του ότι θα μπορούσε να ηγηθεί της κούρσας ενός γκρουπ ελίτ αθλητών. Για να τα καταφέρει τελικά προπονήθηκε σκληρά και την περασμένη Κυριακή 2/10 τα κατάφερε στο Λονδίνο.  

Ο 38χρονος έφτασε τελικά στον τερματισμό σε 3 ώρες και 23 λεπτά, ενώ μιλώντας στο ITV News West Country, είπε: «Ήταν για να κερδίσω ένα στοίχημα, να αποδείξω ότι μπορούσα να το κάνω και να κερδίσω τη στιγμή της δόξας μου. Ένιωσα απίστευτα ακούγοντας το βουητό που προκάλεσε η κίνησή μου. Ο κόσμος τρελάθηκε. Στη συνέχεια γύρισα και είδα τους ελίτ δρομείς πίσω μου. Ήταν κάτι φανταστικό. Έμεινα πρώτος για δύο ή τρία λεπτά και μετά άφησα τους επίλεκτους δρομείς να περάσουν μπροστά…».