Μαραθώνιος Ολυμπιακών Αγώνων: Η μεγαλύτερη διαφορά πρώτου – δεύτερου από το 1972!

 Runbeat Team   21:08 10-08-2021  

Μαραθώνιος Ολυμπιακών Αγώνων: Η μεγαλύτερη διαφορά πρώτου – δεύτερου από το 1972!


Ο Eliud Kipchoge κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων, αφήνοντας αρκετά πίσω του όλους τους υπόλοιπους αθλητές. Ο Κενυάτης τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:08.38, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Nageeye από την Ολλανδία με χρόνο 2:09:58.

Η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου είναι 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα, κάτι το οποίο έχει να συμβεί από το μακρινό 1972, όταν ο Frank Shorter κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μόναχο της Γερμανίας.

 

Για να φτάσει σε αυτή τη μεγάλη διαφορά, ο Kipchoge έτρεξε σε 14:28 τα 5 χιλιόμετρα μεταξύ 30οου και 35ου χιλιομέτρου, δηλαδή 30 δευτερόλεπτα ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο split της συγκεκριμένης απόστασης. Η διαφορά με τους υπόλοιπους αθλητές «άνοιξε» ακόμα περισσότερο στα τελευταία 11 χιλιόμετρα και «έκλεισε» όταν ο Κενυάτης τερμάτισε.

«Ήθελα να δημιουργήσω αυτό το κενό για να δείξω στον κόσμο ότι αυτός είναι ένας πολύ όμορφος αγώνας. Ήθελα να δοκιμάσω την ετοιμότητά και την κατάστασή μου, το πως αισθάνομαι. Ήθελα να δείξω ότι έχουμε ελπίδα στο μέλλον» τόνισε σχετικά με την κίνησή του ο Kipchoge.