Μαραθώνιος Ρόδου: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

 Runbeat Team   15:29 30-04-2023  

Μαραθώνιος Ρόδου: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών


Σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή εξελίχθηκε ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που έσπασε όλα τα ρεκόρ στη συμμετοχή ξένων δρομέων με αύξηση 35% σε σχέση με το 2019, είχε σπουδαίες επιδόσεις από Έλληνες πρωταθλητές αλλά και πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τον αγώνα.

Οι αγώνες έγιναν με μεγάλη επιτυχία, με Έλληνες και ξένους αθλητές να παίρνουν τις πρωτιές στον μαραθώνιο, τον ημιμαραθώνιο, τα 5 και τα 10 χιλιόμετρα.

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έδωσε την εκκίνηση στο αγώνισμα του Μαραθωνίου και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση: «Είναι ένας εξαιρετικός αγώνας που δίνει το σύνθημα προς τον κόσμο να εντάξει την άθληση στην καθημερινή ζωή. Είχα έρθει στη Ρόδο και πέρσι και θέλω να πω ότι ο φετινός αγώνας είναι ακόμα καλύτερος σε όλους τους τομείς. Ευχαριστώ και την τοπική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ για τη συνεισφορά στην επιτυχία».

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου Μαριέτα Παπαβασιλείου που έδωσε την εκκίνηση μαζί με την Σοφία Σακοράφα, συγκινημένη δήλωσε: «Κάθε χρόνο ο αγώνας μεγαλώνει και γίνεται καλύτερος. Φέτος πετύχαμε ρεκόρ στις διεθνείς συμμετοχές με αύξηση 35% ενώ είχαμε και σπουδαίους Ελληνες πρωταθλητές που τίμησαν τον αγώνα, όπως ο Μπάμπης Πιτσώλης, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, η Κατερίνα Ασημακοπούλου, η Ράνια Ρεμπούλη, ο Βαγγέλης Μαλιόγλου και πολλοί άλλοι. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους χορηγούς που μας στηρίζουν, τους εθελοντές που αποτελούν θεμελιώδες κομμάτι της επιτυχίας, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τους φιλάθλους που βγήκαν στους δρόμους και χειροκρότησαν τους δρομείς από όλο τον κόσμο. Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου μετά από 10 χρόνια έχει γίνει θεσμός όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για διεθνές αθλητικό κίνημα».

Μπάμπης Πιτσώλης: «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στον αγώνα και τη Ρόδο. Ήθελα πολύ να έρθω και τελικά διαπίστωσα ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Σαν διοργάνωση είναι καταπληκτική , ευχαριστήθηκα τη διαδρομή. Την περασμένη εβδομάδα έτρεξα στο Μαραθώνιο του Αμβούργου και παρά την κούραση ήθελα να έρθω και να ζήσω την εμπειρία, επειδή είχα ακούσει πολλά για τον αγώνα και έτσι δεν έχασα την ευκαιρία».

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: «Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας, το τοπίο στη διαδρομή ήταν μαγευτικό. Είχα τρέξει στη Βιέννη την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα δεν είχα τις δυνάμεις να τρέξω ακόμα πιο γρήγορα, αλλά το ευχαριστήθηκα επειδή ήταν σαν γιορτή για μένα. Μακάρι να μπορέσω να έρθω και του χρόνου».

 

Θανάσης Μπύρος: «Ήταν πολύ όμορφη η διαδρομή, είχε πολλά πράγματα να δεις. Η Ρόδος είναι πανέμορφη και το διαπιστώνεις στη διαδρομή. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή και σίγουρα θα ξαναέρθω. Μπορεί κάποια κομμάτια του αγώνα δίπλα στη θάλασσα να έχουν αέρα και να μην σε βοηθούν για ρεκόρ, αλλά κάποιοι αγώνες δεν είναι για ρεκόρ, αλλά για την εμπειρία της συμμετοχής. Σίγουρα θα έρθω ξανά».

Ράνια Ρεμπούλη: «Ταλαιπωρήθηκα πολύ το προηγούμενο διάστημα από γρίπη και δεν μπόρεσα να κάνω σωστές προπονήσεις. Είπα θα μπω στον αγώνα και ότι βγει, αλλά τελικά ήρθε η πρώτη θέση. Δεν γινόταν να χάσω αυτό τον αγώνα, σε αυτό το διαμάντι της Ελλάδας που είναι η Ρόδος».

Τόμας Τσαρλς: «Ηταν η πρώτη φορά που ήρθα στη Ρόδο και έτρεξα στον αγώνα. Ηταν όλα καταπληκτικά αλλά στενοχωρήθηκα που για λίγο δεν κατάφερα να καταρρίψω το ρεκόρ διαδρομής. Ελπίζω να τα καταφέρω μία άλλη φορά, αλλά σίγουρα θα πω και σε άλλους δρομείς να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να πάρουν μέρος».

Kατερίνα Ασημακοπούλου: «Χαίρομαι για τη νίκη καθώς δεν ήμουν τόσο καλά προπονημένη. Αυτός ήταν και ο λόγος που σε κάποια σημεία έπαθα κράμπα και υπέφερα. Θέλω να συνεχίσω της κανονικές προπονήσεις για να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τον εξαιρετικό αγώνα».