Με αλλαγές στις ώρες και τις διαδρομές, αλλά κανονικά στις 13/6 ο Μαραθώνιος Κρήτης

 Runbeat Team   10:02 25-05-2021  

Με αλλαγές στις ώρες και τις διαδρομές, αλλά κανονικά στις 13/6 ο Μαραθώνιος Κρήτης


Κανονικά θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος Κρήτης, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 13 Ιουνίου στα Χανιά και είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη.

Οι διοργανωτές προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές όσον αφορά στις διαδρομές και στις ώρες έναρξης των αγώνων με σκοπό τη βελτίωση των αγωνιστικών συνθηκών για τους δρομείς και τους συντελεστές όλων των αγωνισμάτων και με βάση την πιστοποίηση των διαδρομών.

  Ο Μαραθώνιος Κρήτης θα ξεκινήσει στις 06:50-07:10 (Η εκκίνηση θα γίνεται εντός χρονικού διαστήματος 20΄ με προσωπική απόφαση του δρομέα) και οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή: Με αφετηρία την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, οι δρομείς διατρέχουν την Κεντρική Οδό του Κολυμπαρίου κατευθύνονται προς τα Χανιά μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κισάμου – Χανίων. Στον Ταυρωνίτη στρίβουν δεξιά στην επαρχιακή οδό Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας όπου τη διατρέχουν μέχρι τη γέφυρα στο Συρίλι. Εκείστρίβουν αριστερά προς Συρίλι και μέσω της παλαιάς επαρχιακής οδού Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας επιστρέφουν στη Π.Ε.Ο. και συνεχίζουν την πορεία τους προς Χανιά. Στο ύψος των Αγ. Αποστόλων στρίβουν αριστερά και διατρέχουν τις Οδούς Νεάρχου, Δρακονιανού, Αγ. Αποστόλων, Δασκαλογιάννη και επιστρέφουν στη Π.Ε.Ο. Κισάμου-Χανίων. Στον Κλαδισό στρίβουν αριστερά και συνεχίζουν διατρέχοντας τις οδούς: Γεωργιακάκηδων, Σελίνου, Κων/νου Παλαιολόγου, Μονής Γωνιάς, Ακτή Παπανικολή, Ακτή Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη, Χάληδων, Σκαλίδη, Σελίνου, Μονής Γωνιάς, Κισάμου, Κυδωνίας, Αποκορώνου, Γεωργιλάδων, Δικτύνης, Φαλασάρνης, Αν. Γογονή, Λεωφ. Ηρακλείου, Νεάρχου, Ι. Σφακιανάκη, Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια), Ηρώων Πολυτεχνείου (αναστροφή στη βίλα Κούνδουρου), Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια), Ανδρ. Παπανδρέου, Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημ. Αγοράς), Ελ. Βενιζέλου και τερματίζουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων από την πύλη της Οδού Ελ. Βενιζέλου.

Η μετάβαση των δρομέων στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι θα γίνει με λεωφορεία της διοργάνωσης που θα ξεκινήσουν από τον Κεντρικό Σταθμό ΚΤΕΛ Χανίων στις 05:30 το πρωί.

Νωρίς η εκκίνηση και στα 10χλμ

Όσον αφορά στον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων που είναι αφιερωμένος στον Ήρωα Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη θα ξεκινήσει 07:50-08:10 (Η εκκίνηση θα γίνεται εντός χρονικού διαστήματος 20΄ με προσωπική απόφαση του δρομέα).

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή: Με αφετηρία το Εθνικό Στάδιο Χανίων από την πύλη της Οδού Ανδρ. Παπανδρέου, οι δρομείς διατρέχουν τις Οδούς Ανδρ. Παπανδρέου, Χ. Πλουμιδάκη, Στρατηγού Τζανακάκη, Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημ. Αγοράς), Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Χάληδων, Ακτή Κουντουριώτη, Ακτή Κανάρη, Ακτή Παπανικολή, Κων/νου Παλαιολόγου, Μονής Γωνιάς, Σελίνου, Γεωργιακάκηδων, Κόμβος Κλαδισού, Κισάμου, Κυδωνίας, Αποκορώνου, Ηγ. Γαβριήλ, Νεάρχου, Ι. Σφακιανάκη, Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια), Ηρώων Πολυτεχνείου (αναστροφή στη βίλα Κούνδουρου) Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια), Ανδρ. Παπανδρέου, Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημ. Αγοράς), Ελ. Βενιζέλου και τερματίζουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων από την πύλη της Οδού Ελ. Βενιζέλου.

Ο αγώνας των 5χλμ

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στα 5χλμ που θα είναι αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα πρέπει να είναι σε θέση εκκίνηση στις 11:40-12:00 (Η εκκίνηση θα γίνεται εντός χρονικού διαστήματος 20΄ με προσωπική απόφαση του δρομέα).

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι η εξής:  Με αφετηρία το Εθνικό Στάδιο Χανίων από την πύλη της Οδού Ανδρ. Παπανδρέου, οι δρομείς διατρέχουν τις Οδούς Ανδρ. Παπανδρέου, Χ. Πλουμιδάκη, Στρατηγού Τζανακάκη, Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημ. Αγοράς), Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Χάληδων, Ακτή Κουντουριώτη, Ακτή Κανάρη, Μελετίου Μεταξάκη, Σελίνου, Κουστογέρακου, Κισσάμου, Κυδωνίας, Νικ. Πλαστήρα, Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημ. Αγοράς), Ελ. Βενιζέλου και τερματίζουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων από την πύλη της Οδού Ελ. Βενιζέλου.

Θα γίνει και αγώνας 2,5χλμ

Στο πρόγραμμα υπάρχει και αγώνας 2,5 χλμ. που θα είναι αφιερωμένος στη Μάχη της Κρήτης 1941. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:00-11:20 (Η εκκίνηση θα γίνεται εντός χρονικού διαστήματος 20΄ με προσωπική απόφαση του δρομέα) και θα ακολουθηθεί η εξής διαδρομή: Με αφετηρία το Εθνικό Στάδιο Χανίων από την πύλη της Οδού Ανδρ. Παπανδρέου, οι δρομείς διατρέχουν τις Οδούς Ανδρ. Παπανδρέου, Χ. Πλουμιδάκη, Στρατηγού Τζανακάκη, Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημ. Αγοράς), Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη, Μανουσογιαννάκηδων, Κυδωνίας, Νικ. Πλαστήρα, Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημ. Αγοράς), Ελ. Βενιζέλου και τερματίζουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων από την πύλη της Οδού Ελ. Βενιζέλου.