Με «δυνατές» συμμετοχές αύριο ο Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης

 Runbeat Team   11:00 06-11-2021  

Με «δυνατές» συμμετοχές αύριο ο Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης


Ο Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώνει τα βλέμματα των φίλων του δρομικού κινήματος καθώς διεξάγεται αύριο Κυριακή 7/11 με τη συμμετοχή σπουδαίων δρομέων.

Από τους άνδρες ξεχωρίζει η παρουσία του Κενυάτη Daniel Kibet, ο οποίος επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2019.

 

Ο 25χρονος είχε κάνει την έκπληξη πριν δύο χρόνια όταν κέρδισε τον αγώνα παρότι ξεκίνησε ως λαγός. Μάλιστα είχε σημειώσει και ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 2:09:44.

Ίσως χρειαστεί να σπάσει ξανά το ρεκόρ για να επαναλάβει τη νίκη του. Ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος καθώς δώδεκα δρομείς που θα βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης έχουν τρέξει κάτω από τα 2:10 και οι διοργανωτές ελπίζουν σε ένα νέο ρεκόρ.

 «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Κωνσταντινούπολη και στόχος μου είναι να ανακτήσω τον τίτλο μου», είπε ο Kibet, ο οποίος έχει προσωπικό ρεκόρ 2:06:49 από τον Μαραθώνιο της Σεβίλλης το 2019 όπου τερμάτισε πέμπτος. «Είμαι έτοιμος για πιο γρήγορο χρόνο από το 2019, αλλά κυρίως με ενδιαφέρει η νίκη» εξομολογήθηκε.

Από εκεί και πέρα ξεχωρίζει η παρουσία των Bazu Worku, Yitayal Atnafu, Zerihun Chele Dechasa και Abayneh Ayele, αλλά και του Bernard Sang.

Στον αγώνα των γυναικών θα συμμετάσχουν οκτώ δρομείς που έχουν προσωπικό ρεκόρ κάτω από τα 2:20. Ξεχωρίζει η πρώην πρωταθλήτρια του Ντουμπάι και δύο φορές πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου της Φρανκφούρτης, Mamitu Daska, η οποία ήταν τρίτη στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης το 2017. Στα μεγάλα ονόματα του αγώνα ανήκει και η Jackline Chepngeno από την Κένυα, η οποία τερμάτισε δεύτερη στον ημιμαραθώνιο του Παρισιού με προσωπικό ρεκόρ 1:09:07, ενώ ο καλύτερος χρόνος της σε μαραθώνιο είναι 2:24:38. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικές θα είναι και οι Janet Rono και Sheila Jerotic.