Με κορυφαίους βαδιστές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ βάδην

 Runbeat Team   13:26 02-05-2024  

Με κορυφαίους βαδιστές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ βάδην


Στη Συκιά Ξυλοκάστρου θα διεξαχθεί φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10 χιλιομέτρων βάδην, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Μαΐου.

Οι διοργανωτές μετρούν αντίστροφα για τον αγώνα, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα αγωνιστούν κορυφαίοι βαδιστές της Ελλάδας. Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη (1/5) πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στη Συκιά Ξυλοκάστρου, όπου το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Βινατσέλας και η Β’ Ειδική Γραμματέας ΣΕΓΑΣ, Παρασκευή Παχατουρίδου.

 

Ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος τόνισε την σημασία της έλευσης ενός τόσο σημαντικού αγώνα, που θα διεξαχθεί στον παραλιακό δρόμο του όμορφου Ξυλοκάστρου και τη σημασία της διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων αυτού του επιπέδου στην πόλη.

Την πεποίθηση της πως η διοργάνωση θα αποτελέσει μία ακόμη γιορτή για τον στίβο εξέφρασε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφία Σακοράφα. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε τη σημαντικότητα του αγώνα για την Ομοσπονδία, ενώ επισήμανε πως στόχος της Ομοσπονδίας είναι μέσα από τις διοργανώσεις στην περιφέρεια και τις συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των νέων για τα αθλήματα του στίβου. Παράλληλα η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε και στη σημασία της στήριξης της διοργάνωσης από τους πολίτες, τους οποίους κάλεσε να βγουν στο δρόμο για να χειροκροτήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες μας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. βάδην θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου και θα συγκεντρώσει στο Ξυλόκαστρο κορυφαία ονόματα των αγωνισμάτων του βάδην.