Με πολύ σημαντικές συμμετοχές ο μαραθώνιος του Άμπου Ντάμπι

 Runbeat Team   16:17 12-11-2021  

Με πολύ σημαντικές συμμετοχές ο μαραθώνιος του Άμπου Ντάμπι


Λίγες εβδομάδες μένουν για τον μεγάλο διεθνή μαραθώνιο του Άμπου Ντάμπι, καθώς θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου. Το αθλητικό συμβούλιο του Άμπου Ντάμπι γνωστοποίησε τέσσερα μεγάλα ονόματα που θα έρθουν να «βρουν» τους υπόλοιπους κορυφαίους δρομείς που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

 

Πιο συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων, στους άνδρες συγκεντρώνει τα βλέμματα η συμμετοχή του Κενυάτη πρωταθλητή Reuben Kiprop Kipyego, ο οποίος πηγαίνει στον αγώνα με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Kipyego έχει ατομικό ρεκόρ 2:03:55 και πρόκειται να προσπαθήσει να το σπάσει, ενώ μαζί του θα τρέξει ο συμπατριώτης του, Abel Kirui. Ο Kirui, με ατομικό ρεκόρ στο 2:05:04 είναι επίσης ένα από τα μεγάλα φαβορί που προσπαθούν να πάρουν τον τίτλο από τον Kipyego.

Όσον αφορά τις γυναικείες συμμετοχές, χωρίς αμφιβολία η Vivian Kiplagat ξεχωρίζει, καθώς επιστρέφει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να υπερασπιστεί τη νίκη της από το 2019. Η Κενυάτισσα με ατομικό ρεκόρ 2:22:11 αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από την Alemu Megertu από την Αιθιοπία, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 2:21:10 και είναι επίσης ένα από τα φαβορί.

Δεν πρέπει βέβαια να «ξεχάσουμε» και τους δρομείς που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Στους άνδρες θα τρέξουν και οι Philermon Rono (2:05:00), Barnabas Kiptum (2:04:17), ενώ στις γυναίκες θα αγωνιστούν επίσης οι Eunice Chumba (2:23:10) και Betelem Moges (2:23:38).