Με ρεκόρ συμμετοχών και θριαμβευτή την φύση το 5ο Lesvos Trail! (Pics & Vid)

 Runbeat Team   18:33 24-05-2022  

Με ρεκόρ συμμετοχών και θριαμβευτή την φύση το 5ο Lesvos Trail! (Pics & Vid)


Μετά από δυο δύσκολες χρονιές για όλους, πραγματοποιήθηκαν και πάλι με άριστη διοργάνωση οι αγώνες τρεξίματος δρόμου βουνού Lesvos Trail. Οι αγώνες, που διοργανώνονται για 5η φορά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου διεξήχθησαν Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 στην Πέτρα.

 

Η συμμετοχή ήταν πιο μεγάλη από ποτέ. Δεκάδες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στους αγώνες των 17 χλμ και των 10 χλμ, τρέχοντας στα πανέμορφα μονοπάτια του ορεινού όγκου του Λεπετύμνου και στα μονοπάτια της Λεσβιακής φύσης ακολουθώντας τη σήμανση των περιπατητικών διαδρομών.

Ανάμεσα στους δρομείς που απόλαυσαν τη διαδρομή μέσα στην ανοιξιάτικη φύση ήταν πάνω από 25 αθλητές και αθλήτριες από την Αγγλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Βέλγιο, Πορτογαλία, αθλητές από την Χίο και διάφορα μέρη της Ελλάδος και ο γνωστός σεφ και πολύ αγαπητός στο νησί, Αλέξανδρος Παπανδρέου που τίμησε με την παρουσία του τους αγώνες.

Πάνω 50 εθελοντές βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι αγώνες και πάνω από 80 παιδιά ξαναέβαλαν τα αθλητικά τους παπούτσια και πήρανε μέρος, με μεγάλο ενθουσιασμό, στους αγώνες Petra Kids 1,8 χλμ. Τα χειροκροτήματα και τα γέλια των παιδιών ακούστηκαν και πάλι στα στενά της Πέτρας, μετά από 2 χρόνια αποχής των αγώνων και η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική για όλους.





Στο τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις και όλοι οι παρευρισκόμενοι που ήρθανε από όλο το νησί, μικροί και και μεγάλοι, είχανε την ευκαιρία να απολαύσουν το μικρό υπαίθριο πάρτι λήξης με μουσική και φαγητό. Ο καλός καιρός και η εμπειρία στη διοργάνωση εξασφάλισαν την ομαλή ροή αλλά και την ικανοποίηση όλων. Το κίνητρο του να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους, να τρέξουμε, να αγαπήσουν τα παιδιά μας τον αθλητισμό και να αποκτήσουμε όλοι πολύτιμες εμπειρίες ήταν μεγάλο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και το 6ο Lesvos Trail!

Με ρεκόρ συμμετοχών και θριαμβευτή την φύση το 5ο Lesvos Trail! (Pics & Vid) runbeat.gr

Το 5ο Lesvos Trail διοργανώθηκε από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου είχε την αιγίδα της Γ. Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ενώ πλαισιώθηκε και στηρίχθηκε δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Το αγωνιστικό κομμάτι

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Χαράλαμπος Ιατρουδέλλης ήταν ο νικητής του αγώνα των 17 χιλιομέτρων με χρόνο 1:35:23. Δεύτερος τερμάτισε ο Βύρων Χατζηελευθερίου με 1:36:35, ενώ τρίτος ήταν ο Mohamad Qantari με 1:38:36.

Από τις γυναίκες, πρώτη ήταν η Μαρία Μονιωδη με 2:02:36, δεύτερη η Jean Estelle με 2:10:01 και τρίτη η Nina De Winter με επίδοση 2:20:02.

Με ρεκόρ συμμετοχών και θριαμβευτή την φύση το 5ο Lesvos Trail! (Pics & Vid) runbeat.gr

Όσον αφορά των αγώνα Petra Run των 10 χιλιομέτρων, ο Γιάννης Παπουτσάνης ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη με χρόνο 1:02:50. Δεύτερος ο Ricardo Pereira με 1:03:31 και τρίτος ο Αλέξανδρος Τσιμπούκης με 1:05:03.

Στις γυναίκες επικράτησε η Francis Bethan με 1:20:10, δεύτερη ήταν η Jennifer Van Es με χρόνο 1:21:30 και τρίτη τερμάτισε η Νίκη Κατσαρα σε 1:23:37.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Φωτογραφικό υλικό από τη διοργάνωση σε αυτό το σύνδεσμο.