Με Στεφανίδη και όλες τις κορυφαίες επικοντίστριες το Diamond League της Ντόχα-Οι συμμετοχές

 Runbeat Team   12:01 03-05-2023  

Με Στεφανίδη και όλες τις κορυφαίες επικοντίστριες το Diamond League της Ντόχα-Οι συμμετοχές


Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από όλο τον κόσμο θα διεξαχθεί το πρώτο Wanda Diamond League 2023 την προσεχή Παρασκευή 5 Μαΐου στο Κατάρ.

Ανάμεσα στις συμμετέχουσες βρίσκεται και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στον ανοικτό στίβο έχοντας να αντιμετωπίσει τις κορυφαίες επικοντίστριες του κόσμου. Εκτός από την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη παρούσες θα είναι οι Sandi Morris, Katie Moon, Holly Bradshaw, Wilma Murto και Nina Kennedy, δηλαδή η αφρόκρεμα του γυναικείου επί κοντώ.

Μιλώντας για τον πρώτο της αγώνα στη θερινή σεζόν η Κατερίνα Στεφανίδη τόνισε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ: «Ακόμη είναι νωρίς. Μέχρι τώρα έχω κάνει 10 άλματα με 14 διασκελισμούς. Ο Μιτς δεν ήθελε να πιεστώ και να μπω με ολόκληρη τη φόρα μου. Επίσης στη Ντόχα συνήθως ο αέρας είναι κακός. Θεωρώ πως στο Women Gala της Φιλοθέης (17/5), στον δεύτερο αγώνα μου στη σεζόν, θα είμαι έτοιμη να αγωνιστώ με 16 διασκελισμούς. Μέσα στον Ιούνιο υπάρχουν πολλοί αγώνες ανάμεσα σε αυτούς το Diamond League της Ρώμης στις 2 Ιουνίου και αυτό του Παρισιού στις 9 Ιουνίου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταλήξουμε στο αγωνιστικό πρόγραμμα», είπε η αθλήτρια που θα είναι παρούσα και στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Κουορτάνε της Φιλανδίας.

 

Συνολικά στο Seashore Group Doha Meeting το «παρών» θα δώσουν 15 Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές. Σε επίπεδο εντοπιότητας τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή του ύψους Mutaz Barshim, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στον ανοικτό στίβο.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα 100μ., 1500μ. και το επί κοντώ στις γυναίκες και τα 200μ., 3000μ. και ο ακοντισμός στους άνδρες.

Στα 100μ. γυναικών παρούσα θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 200 μέτρων Shericka Jackson (Τζαμάικα), αλλά και η σπουδαία Dina Asher-Smith (Μ. Βρετανία).

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και τα 1500μ. γυναικών, όπου ξεχωρίζει η παρουσία της δύο φορές Ολυμπιονίκης Faith Kipyegon (Κένυα).

Για το επί κοντώ τα είπαμε και παραπάνω, ενώ σημαντικοί αγώνες θα διεξαχθούν και σε επίπεδο ανδρών.

Στα 200 μέτρα των ανδρών αναμένεται μάχη… τιτάνων. Στην εκκίνηση θα βρεθούν ο Ολυμπιονίκης των 200μ. Andre De Grasse (Καναδάς), ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400μ. Michael Norman (ΗΠΑ), ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Fred Kerley (ΗΠΑ) και ο Ολυμπιονίκης στα 200μ. Kenny Bednarek (ΗΠΑ).

Στα 3000μ. ξεχωρίζει η παρουσία του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή στα 3000μ. στιπλ, Soufiane El Bakkali (Μαρόκο), ενώ στον ακοντισμό των ανδρών θα αγωνιστεί ο Ινδός πρωταθλητής Neeraj Chopra.

Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές ΕΔΩ

Η συνάντηση στη Ντόχα είναι η πρώτη για φέτος στο Wanda Diamond League και θα ακολουθήσουν άλλες 13 ως τον τελικό που θα διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου στο Γιουτζίν.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των Wanda Diamond League για το 2023 ΕΔΩ.