Ολυμπιακοί Αγώνες 2036: Το Κατάρ προτείνει μαραθώνιο με κλιματισμό

 Runbeat Team   15:51 07-12-2022  

Ολυμπιακοί Αγώνες 2036: Το Κατάρ προτείνει μαραθώνιο με κλιματισμό


Το Κατάρ θέλει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2036 και όπως αναφέρουν μέσα του εξωτερικού προτείνει να διοργανώσει τον μαραθώνιο με… κλιματισμό.

Το Κατάρ και συγκεκριμένα η Ντόχα είχε διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2019 μέσα στο κλιματιζόμενο Khalifa Stadium, καθώς τα αγωνίσματα που διεξάγονται σε εξωτερικό περιβάλλον γίνονται δύσκολα για τους αθλητές λόγω της ζέστης. Όπως ανέφερε ο μηχανικός που σχεδίασε τα συστήματα κλιματισμού για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο ποδόσφαιρο που γίνεται αυτή την περίοδο στην χώρα, το Κατάρ μπορεί να διεξάγει μαραθώνιο με κλιματισμό, εάν τελικά καταφέρει να πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036.

 

Ο Saud Abdulaziz Abdul Ghani, γνωστός και ως Dr. Cool είπε χαρακτηριστικά ότι το Κατάρ έχει ήδη αποδείξει την τεχνολογική του ικανότητα για να καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Ενδεικτικά, η θερμοκρασίες στο Κατάρ είναι τόσο υψηλές, που στο παγκόσμιο στίβου το 2019 ο μαραθώνιος των γυναικών ξεκίνησε στις 00:00 το βράδυ, ενώ και τώρα, το Μουντιάλ γίνεται Νοέμβριο – Δεκέμβριο και όχι καλοκαίρι, όπως όλα τα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου στην ιστορία.

Δείτε στο παρακάτω χαρακτηριστικό βίντεο πως κλιματίζονται τα γήπεδα στο Μουντιάλ του Κατάρ: