Με Τεντόγλου, Στεφανίδη και πολλούς αστέρες του στίβου το μίτινγκ στο Λιεβίν

 Runbeat Team   13:30 14-02-2023  

Με Τεντόγλου, Στεφανίδη και πολλούς αστέρες του στίβου το μίτινγκ στο Λιεβίν


Στο Λιεβίν θα είναι στραμμένα τα βλέμματα αύριο Τετάρτη 15/2, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί ένα από τα πιο δημοφιλή και με εξαιρετικές επιδόσεις «χρυσά» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Το μίτινγκ θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς θα αγωνιστούν τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής πριν λίγες ημέρες σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος με 8.40μ. και στόχος του είναι να φτάσει ακόμα πιο μακριά. Κύριοι αντίπαλοί του αύριο θα είναι ο Αμερικανός Marquis Dendy και ο Σουηδός Thobias Montler.

 

Δυνατό θα είναι και το επί κοντώ των γυναικών με την παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη, αλλά και των Katie Moon (nee Nageotte), ​​Tina Sutej και Wilma Murto.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρει κανείς σε ποιο αγώνισμα να στρέψει το βλέμμα του καθώς αγωνίζονται ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Σίγουρα ξεχωρίζει η παρουσία του Jakob Ingebrigtsen και της Gudaf Tsegay, δύο αθλητών που έχουν στο παρελθόν αξιοσημείωτες επιδόσεις στο συγκεκριμένο μίτινγκ. Ο πρώτος έχει σημειώσει το παγκόσμιο ρεκόρ με 3:30.60 στα 1500μ. και η δεύτερη το αντίστοιχο ρεκόρ των γυναικών με 3:53.09.

«Παρών» θα είναι και ο Σουηδός σούπερ σταρ του επί κοντώ Mondo Duplantis, ο οποίος πιθανότατα θα προσπαθήσει για τρίτη φορά φέτος να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ βάζοντας τον πήχη στα 6.22μ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης τόσο τα 400μ. εμπ. γυναικών όσο και τα αντίστοιχα των ανδρών. Στα πρώτα παρούσα θα είναι η Femke Bol, η οποία έχει δείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Karsten Warholm.

Στα 800μ. των γυναικών ξεχωρίζει η παρουσία της Keely Hodgkinson, ενώ στα 60μ. ανδρών θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο Marcell Jacobs και στα 60μ. εμπ. ο Grant Holloway.

Στα 3000 μέτρα γυναικών παρούσες θα είναι οι Ejgayehu Taye, Lemlem Hailu και Diribe Welteji, που έχουν αντίστοιχα ατομικά ρεκόρ 8.26.77, 8:29.28 και 8:33.44.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα αγωνιστούν οι Lamecha Girma, Birhanu Balew, Mohamed Katir και Grant Fisher.