Μεγάλες επιδόσεις στο Λιεβέν – Δείτε τα highlights (Vid)

 Runbeat Team   13:09 11-02-2024  

Μεγάλες επιδόσεις στο Λιεβέν – Δείτε τα highlights (Vid)


Παρότι δεν είχαμε κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ, εξαιρετικές επιδόσεις σημειώθηκαν στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου στο Λιεβέν, το οποίο ποτέ δεν απογοητεύει.

Ο Χολογουέϊ «άγγιξε» δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (7.29) στον τερματισμό ενός αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου, καλύπτοντας την απόσταση σε επτά δευτερόλεπτα και 32 εκατοστά, και επικρατώντας για 65η (!) διαδοχική φορά στο αγώνισμα της «μίας ανάσας» και ισοφάρισε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του.

 

«Προσγειώθηκα πριν από δύο ημέρες, για να έλθω εδώ και να τρέξω γρήγορα, είμαι χαρούμενος», σχολίασε ο διάσημος σπρίντερ και πρόσθεσε: «Εκανα 7.39 στην προκριματική σειρά και 7.32 στον τελικό, είναι πολύ κοντά οι επιδόσεις».

Στο ίδιο μίτινγκ, ξεχώρισε και ένα άλλο αστέρι του αθλητισμού, η Ολλανδή, Φέμκε Μπολ, η οποία επικράτησε στα 400 μέτρα μεε 49.63, βελτιώνοντας την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στον κόσμο, μια εβδομάδα μετά την εξαιρετική κούρσα της στο Μετς (49.69).

 «Ηθελα να βελτιώσω τα πράγματα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα και από εκεί, θα συνεχίσουμε να κτίζουμε», τόνισε η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον κλειστό στίβο και παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 400 εμπόδια το περασμένο καλοκαίρι.

Παράλληλα, στα 3000 μέτρα γυναικών, η Γκουντάφ Τσεγκάι από την Αιθιοπία, έφθασε κοντά στην κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ κλειστού στίβου που κατέχει η συμπατριώτισσα της, Γκενζέμπε Ντιμπάμπα εδώ και 10 χρόνια (8:16.60).

Κυνηγώντας το ρεκόρ σε όλη την διάρκεια του αγώνα, τελικά το έχασε στις λεπτομέρειες, αφού τερμάτισε σε 8:17.11.