Το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Mohamed Katir που θα μπορούσε να είναι και παγκόσμιο

 Runbeat Team   14:01 16-02-2023  

Το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Mohamed Katir που θα μπορούσε να είναι και παγκόσμιο


Στον αγώνα των 3000μ. ανδρών χθες στο Λιεβίν έγιναν πράγματα και θαύματα και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Ο Lamecha Girma έγραψε τη δική του μοναδική ιστορία στο αγώνισμα καταρρίπτοντας το Παγκόσμιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 7:23:81. Η επιτυχία του Girma επισκίασε την εκπληκτική επίδοση του Mohamed Katir που τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 7:24.68. Μία επίδοση που αποτελεί Ευρωπαϊκό ρεκόρ, αλλά επίσης είναι κάτω από το 7:24.90, το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που ανήκε στον Κενυάτη Daniel Komen από το 1998.

 

Ο Ισπανός πρωταθλητής, στα 24 του χρόνια έχει ήδη κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 1500μ., έχει ένα ασημένιο μετάλλιο στα 5.000μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δείχνει ικανός για πολύ σπουδαία πράγματα.

«Αισθάνομαι τυχερός που τρέχω», είπε μετά τον αγώνα του ο Katir, ο χρόνος του οποίου ήταν κάτω και από το ευρωπαϊκό ρεκόρ 3000μ. ανοικτού στίβου (7:26.62). «Προετοιμάζομαι πέντε μήνες έχοντας ως στόχο αυτό που πέτυχα στο Λιεβίν. Έλειπα τόσους μήνες από το σπίτι μου μόνο και μόνο γι’ αυτό το ρεκόρ, το οποίο είχα στο μυαλό μου από το 2021. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα και μάλιστα σε έναν αγώνα που έγινε στην Ευρώπη. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που έγινε στην Ευρώπη και όχι στην Αμερική».

Το προηγούμενο ευρωπαϊκό ρεκόρ κατείχε ο συμπατριώτης του Katir, Adel Mechaal που σημείωσε 7:30.82 στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Φεβρουάριο.