Με τρεις αγώνες ο 5ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης

 Runbeat Team   14:14 12-02-2022  

Με τρεις αγώνες ο 5ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης


Τρεις αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 5ου Ορειβατικού αγώνα Τσαριτσάνης, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Απριλίου 2022 στην Ελασσόνα. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας και της Κοινότητας Τσαριτσάνης.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα διεξαχθεί ορεινός αγώνας απόστασης 30 χλμ, ο «Σέγκια trail» απόστασης 8χλμ. και τέλος ένας αγώνας 1.000μ. για παιδιά, με την ονομασία «Κρυόβρυση fun run». Οι εγγραφές άνοιξαν και θα ολοκληρωθούν στις 16/03.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με τις προδιαγραφές και τους όρους, που προβλέπονται από το πιο πρόσφατο έγγραφο οδηγιών σύνταξης υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (πραγματοποίηση αγώνων με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους ή νοσήσαντες αθλούμενους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ και έως 5% μη εμβολιασμένους αθλούμενους). Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον COVID19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (σε οποιαδήποτε αλλαγή-τροποποίηση του Πρωτοκόλλου πριν από την ημερομηνία του αγώνα, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση).

 

Η προκήρυξη αναφέρει:

«ΑΓΩΝΑΣ 30 χλμ.( tsaritsani trail) (+1.600μ.)

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 03 Απριλίου 2022

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 09:00 (σε μπλοκ των 50 αθλητών - με 5 λεπτά διαφορά εκκίνησης το κάθε μπλοκ).

ΕΓΚΥΡΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ (6 ώρες), στις 15:00μμ.

ΟΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 150 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 16/03/2022

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής με τα μέτρα πού ορίζει ο Ε.Ο.Δ.Υ. από 07:00 έως 08:30 (Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης). Αφετηρία και τερματισμός : Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης. Θα υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής του πακέτου από σημείο στη πόλη της Λάρισας το Σάββατο 02/04/2022 (Το σημείο και οι ώρες θα ανακοινωθούν έγκαιρα από τη διοργάνωση).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Απόσταση 30χλμ (υψομετρική +1.600μ.), μέτριας δυσκολίας διαδρομή, σε τεχνικά μονοπάτια με εμφανή σήμανση και με ελάχιστους συνδετήριους δασικούς δρόμους.

Την διαδρομή του αγώνα μπορείτε να την δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://connect.garmin.com/modern/activity/8247618005...

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ - ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα υπάρχουν 7 σταθμοί ανεφοδιασμού στον αγώνα οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω:

Δέση στα 3,8 χλμ. (νερό)

Βράχος Άη Σωτήρα στα 8,4χλμ. (νερό, ισοτονικό και σνακ)

Σέγκια διπλός στα 10 χλμ. και στα 24,5χλμ.(νερό, ισοτονικό, ξερή τροφή, σταφίδες και τροφοδοσία από την εταιρεία ETHICSPORT). Ο σταθμός είναι και checkpoint

Γκορτσιά στα 12,5 χλμ. (νερό σταφίδες)

Κουκούλι στα 16,10 χλμ. (νερό αλμυρά σνακ)

Παλαιοχώρι στα 19χλμ. (νερό, πατάτα βραστή, αλμυρά σνακ, μπανάνες ισοτονικό)

Σέγκια στα 24,50 χλμ. (νερό, ισοτονικό, ξηρά τροφή, σταφίδες και τροφοδοσία από την εταιρεία ETHICSPORT). Ο σταθμός είναι και checkpoint

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές αλλά θεωρείται απαραίτητη η χρήση παπουτσιών ορεινού τρεξίματος. Συστήνεται επίσης να έχουν υδροδοχείο, αδιάβροχο ή αντιανεμικό, καπέλο ή σκούφο, γάντια. Η εγκατάλειψη εξοπλισμού κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 25€ και θα περιλαμβάνει: Ανάγλυφο μετάλλιο, τεχνικό t-shirt επώνυμης εταιρείας με το λογότυπο του αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, σακούλα του αθλητή. Όσοι αθλητές ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εως 28/2/22 (οικονομικά τακτοποιημένοι ) μαζί με την παραλαβή του μεταλλίου θα λάβουν το ειδικά σχεδιασμένο και μοναδικό αναμνηστικό του αγώνα με αναφορά στην ιστορική-μαρτυρική κωμόπολη της Τσαριτσάνης .

Ενώ όσοι δρομείς εγγραφούν μετά τις 28/02/2022, το ποσό της συμμετοχής θα είναι στα 20€ και θα περιλαμβάνει : Ανάγλυφο μετάλλιο, τεχνικό T-shirt της εταιρείας PEAKSTORE με το λογότυπο του αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, σακούλα του αθλητή. Tο ειδικό αναμνηστικό του αγώνα, θα τους σταλεί στη διεύθυνση που θα μας δηλώσουν στην εγγραφή τους, με έξοδα της διοργάνωσης (λόγω προγραμματισμού παραγγελιών και για δυνατότητα έγκαιρης παράδοσης).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx...

ΑΓΩΝΑΣ 8 Χλμ.(Σεγκια trail )(+500μ)

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10:30 (σε μπλοκ των 50 αθλητών - με 5 λεπτά διαφορά εκκίνησης το κάθε μπλοκ).

ΕΓΚΥΡΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ (2 ώρες), στις 12:30

ΟΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 200 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 16/03/2022

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής με τα μέτρα πού ορίζει ο Ε.Ο.Δ.Υ. από 09:00 έως 10:00 (Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης). Αφετηρία και τερματισμός : Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης. Θα υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής του πακέτου από σημείο στη πόλη της Λάρισας το Σάββατο 02/04/2022 (Το σημείο και οι ώρες θα ανακοινωθούν έγκαιρα από τη διοργάνωση).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Απόσταση 8,0χλμ. (υψομετρική +500μ.). Μέτριας δυσκολίας διαδρομή σε μονοπάτια με εμφανή σήμανση και μόνο συνδετήριους δασικούς δρόμους . https://www.runtastic.com/…/sport…/5906c3643fa7887cbb678836…

Ένας (1) σταθμός ανεφοδιασμού στα Σέγκια 3,8 χλμ.(νερό). Ο σταθμός είναι και checkpoint

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 10€ και θα περιλαμβάνει:

Ανάγλυφο μετάλλιο, τεχνικό t-shirtPEAKSTORE με το λογότυπο του αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και σακούλα του αθλητή.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx...

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η κατάθεση του ποσού εγγραφής για τους αγώνες θα γίνεται μέσου τραπεζικού λογαριασμού στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ : GR 70 0110 3410 0000 3410 0124 592 Δικαιούχος : Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, (Πιθανά κόστη κατάθεσης από διαφορετική τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη). Μετά την καταχώρηση της δήλωσης συμμετοχής και την πληρωμή του αντίστοιχου ποσού, θα πρέπει να σταλεί με e-mail φωτοτυπία του αποδεικτικού κατάθεσης στο [email protected] ή [email protected] ή [email protected]

ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ FUN RUN

Αγώνας 1.000 μ. περίπου για παιδιά που θα διεξαχθεί το Σάββατο 02/4/2022 το απόγευμα στις 18:00 με τερματισμό και εκκίνηση την πλατεία Τσαριτσάνης, με τα μέτρα πού ορίζει ο Ε.Ο.Δ.Υ. Σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, έπαινοι συμμετοχής.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ : Δεν θα γίνουν απονομές. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κάθε αθλητής με το που τερματίζει τον αγώνα του, παραλαμβάνει το μετάλλιο του, μόνος από ειδικά διαμορφωμένο χώρο και απομακρύνεται από το σημείο τερματισμού για αποφυγή συγχρωτισμού/συνωστισμού.

ΕΠΑΘΛΑ

Στους 3 πρώτους νικητές των αγώνων (ανδρών και γυναικών) θα δοθούν κύπελλα, ενώ σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνεται ηλεκτρονικά, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δεν εμφανίζονται στα σημεία ελέγχου δεν θα κατατάσσονται.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Οι Σταθμοί Τροφοδοσίας, είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές, οι εθελοντές και οι υποστηρικτές των αγώνων δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Η Τσαριτσάνη βρίσκεται στο Νομό Λάρισας. Όσοι θα έρθουν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αφού φθάσουν στη Λάρισα παίρνουν το δρόμο Λάρισας-Κοζάνης. Στο 35ο χλμ. βρίσκεται η Τσαριτσάνη».