Με Tsegay, Charlton, Duplantis και πολλούς άλλους το Diamond League στην Κίνα

 Runbeat Team   13:11 20-04-2024  

Με Tsegay, Charlton, Duplantis και πολλούς άλλους το Diamond League στην Κίνα


Στο Σιάμεν της Κίνας ανοίγει σήμερα Σάββατο 20/4 η αυλαία των Wanda Diamond League για τη φετινή σεζόν.

Κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ, χρυσοί Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές είναι μεταξύ των αθλητών που θα ξεκινήσουν στο Σιάμεν την αγωνιστική τους δράση στον ανοικτό στίβο.

Η Gudaf Tsegay ελπίζει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν. Η πρωταθλήτρια της Αιθιοπίας στον τελευταίο της αγώνα στο Γιουτζίν σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 5000μ. και ευελπιστεί να ξεκινήσει στο μίλι δρόμου, Diribe Welteji, η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου Freweyni Hailu και η παγκόσμια πρωταθλήτρια U20 Birke Haylom.

 

Δυνατός αναμένεται και ο αγώνας των 100μ. γυναικών όπου παρούσες θα είναι οι Devynne Charlton, Tobi Amusan, Danielle Williams και Jasmine Camacho-Quinn.

Από την Κίνα θα ξεκινήσει τη θερινή σεζόν και ο Mondo Duplantis, ο οποίος επίσης σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στο τελευταίο Diamond League της περυσινής σεζόν. Ο Σουηδός επικοντιστής απόλαυσε μια αήττητη πορεία στον κλειστό στίβο, αλλά η νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου δεν ήρθε εύκολα.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα Sha'Carri Richardson επέλεξε τα 200μ. για να ανοίξει τη σεζόν, ενώ παρούσα θα είναι και η επίσης Αμερικανίδα Tamara Clark.

Γενικά πρόκειται για ένα πολύ δυνατό μίτινγκ με πολλές σημαντικές συμμετοχές παρότι ακόμα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς.

Η δράση ξεκίνησε 12:35μ.μ. ώρα Ελλάδας με το άλμα εις ύψος των ανδρών.

Το πρόγραμμα, τη λίστα συμμετοχών και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ