Μεγάλη μάχη αναμένεται στη Σεβίλλη στην 6η συνάντηση του World Athletics Cross Country

 Runbeat Team   9:27 19-11-2022  

Μεγάλη μάχη αναμένεται στη Σεβίλλη στην 6η συνάντηση του World Athletics Cross Country


Στη Σεβίλλη της Ισπανίας συνεχίζεται αύριο Κυριακή 20/11 η σειρά των World Athletics Cross Country με τη διεξαγωγή του Cross Internacional de Itálica.

Η έκτη «χρυσή» συνάντηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μετέχουν σε αυτή ορισμένοι από τους κορυφαίους δρομείς ανωμάλου δρόμου.

 

Στον αγώνα των 10,1 χιλιομέτρων των ανδρών η συμμετοχή του «ασημένιου» και του «χάλκινου» παγκόσμιου πρωταθλητή στα 10.000μ. κλέβει τις εντυπώσεις. Ο Stanley Waithaka από την Κένυα και ο Jacob Kiplimo από την Ουγκάντα θα αναμετρηθούν για μία ακόμη φορά χωρίς κάποιος να μπορεί να κάνει προβλέψεις.

Ο Kiplimo έχει να υπερηφανεύεται για το εντυπωσιακό 26:33,93 (PB) που πέτυχε στα 10.000 μέτρα φέτος το καλοκαίρι, αλλά και για τα χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας λίγες μόλις εβδομάδες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η τελευταία του εμφάνιση ήρθε στο Great North Run στο Newcastle πριν από μερικούς μήνες, όπου επίσης ήταν νικητής.

Ο Waithaka τερμάτισε επτά εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Kiplimo στο Όρεγκον για να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο του σε επίπεδο ηλικιωμένων στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Και οι δύο, ωστόσο, θα έχουν έντονο ανταγωνισμό αύριο Κυριακή 20/11 στη Σεβίλλη. Παρόντες θα είναι και οι τέσσερις πρώτοι του Cross Country Tour του περασμένου σαββατοκύριακου στην Atapuerca. Πιο συγκεκριμένα στην εκκίνηση θα βρεθούν και οι  Thierry Ndikumwenayo, Levy Kibet από την Κένυα, ο Rodrigue Kwizera από το Μπουρούντι και ο Merhawi Mebrahtu από την Ερυθραία.

Οι ισπανικές ελπίδες στηρίζονται κυρίως στον Nassim Hassaous.

Στον αγώνα των γυναικών -που επίσης θα είναι 10,1χλμ- ξεχωρίζει η παρουσία της Peruth Chemutai, της Ολυμπιονίκης του στιπλ. Η αθλήτρια από την Ουγκάντα λόγω μίας ασθένειας δεν αγωνίστηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Atapuerca, αλλά τώρα δείχνει έτοιμη να επιστρέψει δυναμικά.

Παρούσα θα είναι και η Κενυάτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια U20 του 2021 στα 1500μ., η Purity Chepkirui. Παρότι θα κληθεί να αγωνιστεί σε μία ασυνήθιστα μεγάλη απόσταση για τις γυναίκες έχει ως παρακαταθήκη την άνετη νίκη της στο  Σαν Σεμπαστιάν πριν από δύο εβδομάδες και τη δεύτερη θέση της στην Atapuerca την περασμένη Κυριακή.

Μαζί της θα είναι η Κενυάτισσα Nancy Jepleting, νικήτρια στη Σαραγόσα τον περασμένο μήνα, ενώ η Αιθιοπία θα εκπροσωπηθεί από την Meselu Berhe, δευτεραθλήτρια στο Σαν Σεμπαστιάν και έβδομη στην Atapuerca.

Συμμετέχει επίσης η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης cross-country, η Τουρκάλα Yasemin Can, όπως και η πρωταθλήτρια Ευρώπης U20 το 2019 στα 3.000μ., η Mariana Machado από την Πορτογαλία και η Ισπανίδα Isabel Barreiro, η οποία τερμάτισε μόλις έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον Can το περασμένο σαββατοκύριακο.