Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για την Τζόνσον – Σταθερή η Λαβασσά

 Runbeat Team   11:00 14-05-2023  

Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για την Τζόνσον – Σταθερή η Λαβασσά


Καλές εμφανίσεις από τη Νοράγια Τζόνσον και την Δάφνη Λαβασσά στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η Νοράγια Τζόνσον πέτυχε μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 400 μ. στους Κολεγιακούς Αγώνες της Περιφέρειας ΜAC στο Οχάιο. Η νεαρή αθλήτρια από την Κρήτη κατέλαβε την πρώτη θέση στην περιφέρεια της με 53.85 και ξεπέρασε τον εαυτό της. Η αθλήτρια είχε τρέξει στον προκριματικό 54.69 και είχε δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.





Η Τζόνσον ανήκει στην κατηγορία Κ23 κι έχει πετύχει ήδη το όριο πρόκρισης για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας της. Η αθλήτρια έχει κάθε λόγο να σκέφτεται με αισιοδοξία την παρουσία της στη διοργάνωση της Φινλανδίας. Η Τζόνσον έτρεξε για πρώτη φορά κάτω από το φράγμα των 54.00, ενώ στη διάρκεια της διοργάνωσης βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ της, αφoύ είχε ατομικό ρεκόρ 54.77 από φέτος τον Απρίλιο.

Από την άλλη, η Δάφνη Λαβασσά συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν, αυτή τη φορά στα 1.500 μέτρα. Η αθλήτρια αγωνίστηκε στην περιφέρεια ACC στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνα και διένυσε την απόσταση σε 4.23.59, χρόνος που της έδωσε την 17η θέση στο σύνολο των σειρών.