Μεγάλο Παγκύπριο ρεκόρ από τον Αμίν Χαντίρι στον Ημιμαραθώνιο!

 Runbeat Team   14:15 31-01-2023  

Μεγάλο Παγκύπριο ρεκόρ από τον Αμίν Χαντίρι στον Ημιμαραθώνιο!


Πολύ μεγάλη επίδοση σημείωσε ο Αμίν Χαντίρι την περασμένη Κυριακή (29/01), καταρρίπτοντος το Παγκύπριο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο! Πιο συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων συμμετείχε στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο του Μαρακές στο Μαρόκο και τερμάτισε σε 1 ώρα, 2 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το δικό του 1:05:37, που πέτυχε στις 6 Φεβρουαρίου 2022!

Ο Αμίν Χαντίρι έτρεξε στην πόλη όπου γεννήθηκε, βγάζοντας τον καλύτερό του εαυτό ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους δρομείς και καταφέρνοντας να τερματίσει στην δεύτερη θέση του μεγάλου αγώνα.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα νέα ατομική επίδοση και ρεκόρ Κύπρου στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο του Μαρακές. Ήταν μία από τις καλύτερες κούρσες στην καριέρα μου, να τρέχω μαζί με κάποιους από τους καλύτερους δρομείς της Αφρικής. Ήταν μία πολύ γρήγορη κούρσα, σε αρκετά καλές καιρικές συνθήκες. Ένιωθα αρκετά καλά στον αγώνα και αυτό με βοήθησε στο τέλος. Βρισκόμουν στην 4η θέση μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, όμως έκανα σπριντ στα τελευταία 400μ. και τελικά κατάφερα να τερματίσω 2ος και με νέο ρεκόρ, κάτι που με έκανε αρκετά χαρούμενο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Γιώργο Λουκαΐδη, ιδιαίτερα για την υπομονή του, την ΚΟΕΑΣ για την υποστήριξή της όλα αυτά τα χρόνια, τον σύλλογό μου ΓΣΖ, όλους τους συναθλητές μου που πιστεύουν σε μένα, τους φίλους μου και την οικογένειά μου, οι οποίοι είναι πάντα στο πλευρό μου», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΟΕΑΣ το βράδυ της Κυριακής από την Καζαμπλάνκα, όπου διαμένει ο Αμίν Χαντίρι, έπειτα από πολύωρο ταξίδι από το Μαρακές.

Επόμενος στόχος του Χαντίρι είναι να συνεχίσει σε γρήγορους ρυθμούς στον Ημιμαραθώνιο και να τρέξει καλά σε Μαραθώνιο.