Μετακόμισε στις ΗΠΑ και επικεντρώνεται στον μαραθώνιο η Hellen Obiri

 Runbeat Team   18:23 25-11-2022  

Μετακόμισε στις ΗΠΑ και επικεντρώνεται στον μαραθώνιο η Hellen Obiri


Ήταν να μην κάνει την αρχή στους μαραθωνίους η Hellen Obiri, η οποία φαίνεται να κάνει στροφή στην αθλητική της καριέρα και να επικεντρώνεται στην απόσταση των 42,1χλμ.

Η Κενυάτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5χλμ μετά το ντεμπούτο της στον Μαραθώνιο στη Νέα Υόρκη πριν μερικές εβδομάδες, όμως αλλάζει ρότα.

 

Στον πρώτο της μαραθώνιο τερμάτισε έκτη, όμως οι βλέψεις της είναι πιο υψηλές. Πρόσφατα μετακόμισε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Boulder του Κολοράντο, όπου μπορεί να προπονείται υπό καλύτερες συνθήκες και στο κατάλληλο υψόμετρο.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσω να διατηρήσω το τρέχον επίπεδο προπόνησης και απόδοσης», επισήμανε στις πρώτες της δηλώσεις επί αμερικανικού εδάφους η Obiri και πρόσθεσε        «Στην Κένυα έκανα προπόνηση σε καλό επίπεδο και το ίδιο πιστεύω και στις ΗΠΑ».

Φυσικά θα αφήσει στο περιθώριο το στίβο καθώς όλα δείχνουν ότι δε θα είναι παρούσα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα διεξαχθεί το 2023 στην Αυστρία. Στόχος της είναι να επικεντρωθεί στους δρόμους δημόσιας οδού με στόχο να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον μαραθώνιο.

Η Hellen Obiri εκτός από τους δύο παγκόσμιους τίτλους το 2017 στο Λονδίνο και το 2019 στη Ντόχα, έχει ένα ασημένιο μετάλλιο φέτος στο Γιουτζίν στα 10.000μ. και ένα χάλκινο το 2013 στη Μόσχα στα 1.500μ. Ακόμη έχει κατακτήσει και δύο χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πέρσι στο Τόκιο.

Πλέον προπονείται υπό τις οδηγίες του Dathan Ritzenhein και στόχος της είναι να συνεχίσει την πολύ καλή παράδοση που έχει η Κένυα στους μαραθωνίους.

«Δουλεύω με τον Dathan εδώ και 2 μήνες. Είναι πολύ αφοσιωμένος και έχει μεγάλη εμπειρία στον μαραθώνιο. Έχω πολύ κίνητρο για να τα πάω καλά στους δρόμους και ελπίζω ότι αυτή είναι η αρχή μιας υπέροχης συνεργασίας. Το τρέξιμο είναι το νούμερο ένα άθλημα στην Κένυα και δίνει σε πολλούς Κενυάτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο και να ζήσουν καλά μέσα από τον αθλητισμό», δήλωσε η Obiri.