Μετατέθηκε για την 1η Σεπτεμβρίου το Frozen Peaks HEROES

 Runbeat Team   9:28 11-07-2024  

Μετατέθηκε για την 1η Σεπτεμβρίου το Frozen Peaks HEROES


Την απόφαση να αναβάλουν τον προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή 14/7 αγώνα βουμού Frozen Peaks HEROES πήραν οι διοργανωτές. Αιτία της αναβολής αποτελούν οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται στην περιοχή και που αποτελούν κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς και παράλληλα δεν είναι κατάλληλες για έναν αγώνα.

Η διοργάνωση μετατέθηκε για την 1η Σεπτεμβρίου και η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

 

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Όταν αποφασίσαμε την διεξαγωγή του αγώνα HEROES-ΗΡΩΕΣ 24 δεν μπορούσαμε να εκτιμήσουμε τις πολύ υψηλές και ασυνήθιστες θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας.

Το Νευροκόπι βρίσκεται στις τρεις περιοχές της χώρας με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις (+7Ο C) θερμοκρασίας των τελευταίων χρόνων (χάρτης).

Συνεκτιμώντας τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς από μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση στο βουνό σε συνθήκες καύσωνα, αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αθλούμενους, αποφασίσαμε την αναβολή του αγώνα δρόμου βουνού Frozen Peaks HEROES 2024, που είχε προγραμματιστεί για αυτή την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024. 

Η απόφαση πάρθηκε μετά από στοιχεία που αντλήσαμε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο και μετά από συζήτηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού η πρόγνωση δίνει για την Κυριακή 37 Ο C στο Νευροκόπι. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι 24 Αυγούστου.

Εάν επιθυμείτε να παραμείνετε στη λίστα δεν θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση.

Εάν έχετε τακτοποιηθεί οικονομικά το 2ο και 3ο δεκαήμερο εγγραφών με 30 και 40 ευρώ αντίστοιχα θα σας επιστραφεί η διαφορά. 

Εάν δεν επιθυμείτε να παραμείνετε στη λίστα για 1 Σεπτεμβρίου θα σας επιστραφεί όλο το ποσό. Παρακαλούμε ενημερώστε μας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας περιμένουμε 1 Σεπτεμβρίου με πολλές εκπλήξεις».

Η ανάρτηση των διοργανωτών