Μετατέθηκε για τις 12 Μαρτίου 2023 ο Χορτιάτης Trail Run

 Runbeat Team   15:25 24-01-2022  

Μετατέθηκε για τις 12 Μαρτίου 2023 ο Χορτιάτης Trail Run


Την απόφαση να ματαιώσουν και φέτος τη διοργάνωση του Χορτιάτης Trail Run πήραν οι διοργανωτές λόγω των όσων ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας του covid19.

Παρότι η ΓΓΑ επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων εκτός σταδίου με απεριόριστο αριθμό συμμετεχόντων οι διοργανωτές του Χορτιάτης Trail Run θεωρούν ότι οι περιορισμοί που υπάρχουν όσον αφορά στις αποστάσεις που πρέπει να κρατούν οι αγωνιζόμενοι είναι αρκετοί για να μεταθέσουν και φέτος, όπως πέρυσι, τον αγώνα.

 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, Στυλιανός Καιάφας, «η διοργάνωση του αγώνα λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την διεξαγωγή αθλητικών-κοινωνικών γεγονότων, αποφάσισε να ματαιώσει την διεξαγωγή του Χορτιάτης Trail Run για το έτος 2022 και να την μεταφέρει την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.

 Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη (εξαντλήσαμε όλα τα χρονικά περιθώρια) καθώς θα οδηγήσει σε δεύτερη χρονιά χωρίς την διεξαγωγή του αγώνα.

Οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δε θα μπορούσαμε -με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί- να οργανώσουμε τον αγώνα με τις εκδηλώσεις που έχουμε σχεδιάσει για την διοργάνωση. Ο αγώνας για μας ήταν και θα είναι μια γιορτή του Ορεινού Τρεξίματος που με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να είναι.

Δε θα θέλαμε να μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι χωρίς τις παράλληλες εκδηλώσεις. Δε θα θέλαμε ο αγώνας να διεξαχθεί χωρίς να μπορούμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με τους φίλους αθλητές που μας στηρίζουν τόσα χρόνια. Ζητάμε συγνώμη αν βγάζουμε τους αθλητές που θα συμμετείχαν από τον προγραμματισμό τους. Ελπίζουμε η πορεία των πραγμάτων να είναι τέτοια ώστε να έχουμε την ευκαιρία να σας υποδεχτούμε τον Μάρτιο του 2023 όπως εμείς θέλουμε. Για την οργανωτική επιτροπή».