Μία θέση στο βιβλίο Γκίνες θα διεκδικήσουν οι Κώστας Βαρουχάκης και Γεράσιμος Στυλιανακάκης

 Runbeat Team   12:02 23-11-2022  

Μία θέση στο βιβλίο Γκίνες θα διεκδικήσουν οι Κώστας Βαρουχάκης και Γεράσιμος Στυλιανακάκης


Τη δική τους θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες θα διεκδικήσουν ο Κώστας Βαρουχάκης και ο Γεράσιμος Στυλιανακάκης, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ διάνυσης χιλιομέτρων με ώθηση αμαξιδίου σε ένα 24ωρο. Σήμερα το ρεκόρ που ισχύει είναι τα 161χλμ, όμως οι δύο Χανιώτες θα επιδιώξουν να τρέξουν έστω και ένα εκατοστό παραπάνω από αυτό.

 

Ο Κώστας Βαρουχάκης αποτελεί αγωνιστικό δίδυμο με τον Γεράσιμος Στυλιανακάκης εδώ και πολλά χρόνια σπρώχνοντας το αναπηρικό καρότσι του τελευταίου σε αγώνες και εκδηλώσεις. Αυτή τη φορά έθεσαν έναν πολύ δύσκολο στόχο που παράλληλα, όμως αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Μαζί, λοιπόν, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 11π.μ. θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους να διανύσουν περισσότερα από 161χλμ μέχρι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 11π.μ. Παράλληλα θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν ίσα δικαιώματα με τους αρτιμελείς.

Οι δύο τους θα τρέξουν σε κυκλική διαδρομή στην Παραλία Γηπέδου στην Κίσαμο, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το πρωί στον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης πριν την παραλία.

Ο Κώστας Βαρουχάκης είχε μιλήσει στο runbeat για το εγχείρημα αυτό τονίζοντας τη σημασία του. Διαβάστε τη συνέντευξη ΕΔΩ