Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   18:59 25-09-2021  

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΓΑΣ


Ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του ΣΕΓΑΣ στη κρισιμότερη καμπή της αρχαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας. Η μετάβαση στη σημερινή ηγεσία πέρασε από συμπληγάδες πέτρες ενώ τα σχέδια ανατράπηκαν με την πλήρη αποχώρηση της προηγούμενης διοίκησης μετά και την απροσδόκητη απώλεια του Βασίλη Σεβαστή.

 

Ο Σωτήρης Κυρανάκος κλήθηκε από τη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ να βάλει πλάτη για να βγει από πολυεπίπεδα αδιέξοδα η ομοσπονδία. Δε φυγομάχησε, δε αρνήθηκε αν και γνώριζε ότι η απόφαση του τον σπρώχνει αυτομάτως στο «λάκκο των λεόντων». Εκείνων που αρνούνται επί σειρά ετών να αλλάξουν πράγματα, νοοτροπίες και πρακτικές, επιβάλλοντας τους δικούς τους ρυθμούς και τα δικά τους «θέλω» με στόχο να διατηρήσουν το status quo που για χρόνια τους διατηρεί στο προσκήνιο και πολύ περισσότερο στο παρασκήνιο.

Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές εμφανίζεται τώρα να απαντά ο ίδιος στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιμένουν να θέτουν προσκόμματα για να μη γίνουν οι αλλαγές, για τις οποίες ούτως ή άλλως θα κριθεί τόσο ο Γενικός Διευθυντής ,όσο και η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα.

 

Σε μια δήλωση-ανάρτηση του όλο νόημα, στέλνει δημοσίως το μήνυμα του μέσα από την προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ηθική είναι να κάνεις το σωστό ανεξάρτητα τι σου λένε.

Υπακοή είναι να κάνεις ότι σου λένε ανεξάρτητα τι είναι σωστό».

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών λίγες μόνο εβδομάδες πριν τη κορυφαία διοργάνωση στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, αυτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις πιέσεις που ασκούνται με κάθε μέσο και τρόπο για να μην επιτευχθούν οι αλλαγές που ανατρέπουν καθεστυκιες νοοτροπίες και πρακτικές.