Μοναδικές στιγμές στον Μαραθώνιο του Λιντς (vid)

 Runbeat Team   9:28 17-05-2023  

Μοναδικές στιγμές στον Μαραθώνιο του Λιντς (vid)


Κάθε δρομέας πρέπει να έχει ένα ισχυρό κίνητρο για να μπει στην εκκίνηση ενός Μαραθωνίου. Δοκιμάζει τα όρια του εαυτού του και χρειάζεται τις δύσκολες στιγμές ένα δυνατό στήριγμα.

Στον Μαραθώνιο του Λιντς όσοι μετείχαν είχαν απλά κίνητρο να τερματίσουν για τον άνθρωπο που έδωσε το όνομά του στον αγώνα, τον Ρομπ Μπάροου. Ο πρώην πρωταθλητής του Ράγκμπι διαγνώστηκε το Δεκέμβριο του 2019 ότι πάσχει από MND (πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα) και έκτοτε είναι ανάπηρος.

 

Ποτέ, όμως δε σταμάτησε να έχει τη στόφα του πρωταθλητή. Στόχος του πλέον ήταν να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να πείσει τον κόσμο να στηρίξει τις οικογένειες που κάποιο μέλος τους πάσχει από MMD.

Με αυτό το σκοπό πραγματοποιήθηκε και ο Μαραθώνιος του Λιντς, όπου μετείχε και ο ίδιος ο Μπάροου. Πρώην συναθλητές του, με μπροστάρη τον Κέβιν Σίνφιλντ, έσπρωχναν το αναπηρικό αμαξίδιο του Μπάροου. Δεν υπήρχε η σκέψη της κούρασης και της παραίτησης. Ο σκοπός ήταν ιερός. Και όταν βρέθηκαν μπροστά στη γραμμή του τερματισμού φάνηκε και το μεγαλείο της ψυχής του Σίνφιλντ. Χωρίς να διστάσει στιγμή έλυσε τον φίλο του από το αμαξίδιο, τον πήρε αγκαλιά και πέρασαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού μπροστά σε ένα κοινό που με δάκρια στα μάτια τους αποθέωσε.

Μοναδικές στιγμές στον Μαραθώνιο του Λιντς (vid) runbeat.gr

Όμορφες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει…

Μιλώντας στο κοινό ο Σίνφιλντ το ευχαρίστησε για τη στήριξή του και στάθηκε στη σημασία της φιλίας.

Δείτε το βίντεο του τερματισμού


Δείτε το φοβερό βίντεο από την εκκίνηση ως το φινάλε