Νέα διαμαρτυρία του ΣΕΓΑΣ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την Κυβέρνηση

 Runbeat Team   13:54 18-02-2021  

Νέα διαμαρτυρία του ΣΕΓΑΣ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την Κυβέρνηση


Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί ο ΣΕΓΑΣ στη νέα ανακοίνωσή του κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και της Κυβέρνησης γενικά επισημαίνοντας ότι ξεπερνούν τα όρια των συνταγματικών προβλέψεων όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογές.

Παράλληλα ζητά μέρος της τακτικής επιχορήγησης προκειμένου να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα και να βοηθήσει τους αθλητές στην προετοιμασία τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ εκφράζει την έκπληξή, την απορία, αλλά και τη λύπη του, γιατί για μια ακόμη φορά ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός νομοθετεί αιφνιδιαστικά και αποσπασματικά, παρεμβαίνοντας σε διαδικασίες που αφορούν τον πυρήνα του αυτοδιοίκητου των Αθλητικών Ομοσπονδιών και τα Καταστατικά τους, όταν μάλιστα εξελίσσονται οι διαδικασίες των προκηρυγμένων Αρχαιρεσιών.

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι οι Κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο του Αθλητισμού έχουν ξεπεράσει τα όρια των Συνταγματικών προβλέψεων και της Δημοκρατικής λειτουργίας των Φορέων του Αθλητισμού, όπως καθορίζεται από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

Είμαστε επίσης αναγκασμένοι να καταγγείλουμε τον οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει ο κ. Υφυπουργός, με την αναστολή της καταβολής της πρώτης δόσης, ως μέρος της τακτικής επιχορήγησης του 2021.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει ζητήσει εγγράφως (αρ. πρωτ. 334/29.1.2021) από τον Υφυπουργό, να εκδώσει απόφαση επιχορήγησης μέρους της προβλεπόμενης α΄ δόσης της τακτικής επιχορήγησης, με εντολή (αποκλειστικής) διάθεσης, για μισθοδοσία Υπαλλήλων, προπονητών και οδοιπορικά Αθλητών.

Το μηνιαίο κόστος αυτών των δαπανών για την Ομοσπονδία μας, ξεπερνά το ποσό των 170.000€. Δεδομένου ότι τα διαθέσιμα της Ομοσπονδίας έχουν εξαντληθεί ήδη, λόγω της περικοπής της τακτικής επιχορήγησης και της αναστολής ουσιαστικά του χορηγικού προγράμματος, θα προκύψει σύντομα αδυναμία καταβολής αυτών των ανελαστικών υποχρεώσεων, με προφανείς επιπτώσεις για όλους τους αποδέκτες.

Επιπλέον, δεδομένου ότι ο ΣΕΓΑΣ προσπαθεί να καλύπτει όλες τις αγωνιστικές και προπονητικές ανάγκες των επίλεκτων και όχι μόνο αθλητών και αθλητριών, είναι προφανές ότι διακυβεύεται πλέον η ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας και του αθλήματος, όσον αφορά τις ενδιάμεσες εγχώριες και Διεθνείς διοργανώσεις, όσο και την ομαλή προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που απέχουν πλέον μόνο τέσσερις μήνες.

Αναρωτιόμαστε, αυτό επιδιώκει ο κ. Αυγενάκης»;