Νέα κρούσματα ντόπινγκ και αποκλεισμός για δύο αθλητές

 Runbeat Team   13:18 25-11-2023  

Νέα κρούσματα ντόπινγκ και αποκλεισμός για δύο αθλητές


Μία ακόμη αθλήτρια μπήκε στη μακρά λίστα όσων έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και τιμωρήθηκε γι’ αυτό. Πιο συγκεκριμένα η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) απαγόρευσε στην Esther Birundu Borura να αγωνιστεί για τα επόμενα τρία χρόνια καθώς βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας νανδρολόνη.

Η 23χρονη ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα Αμυντικών Δυνάμεων (KDF) Cross country της Κένυας και έδειχνε ότι το μέλλον της ανήκε.

 

Η τιμωρία της Esther Birundu Borura ξεκινά από τις 6 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ όλα τα αποτελέσματά της από τις 30 Ιουνίου 2023 και μετά είναι ως μη γενόμενα.

Ντοπέ και ο Αιγύπτιος μαραθωνοδρόμος Ahmed Saber Mohamed Bakry

Την ίδια ώρα ποινή αποκλεισμού 18 μηνών επέβαλε η AIU στον Αιγύπτιο μαραθωνοδρόμο Ahmed Saber Mohamed Bakry καθώς βρέθηκε θετικός στο αντιφλεγμονώδες φάρμακο δεξαμεθαζόνη.

Ο Bakry βρέθηκε θετικός αφού κέρδισε τον Μαραθώνιο Gulf Bank 642 του 2021 στο Κουβέιτ, τον οποίο τερμάτισε σε 2:54:47, περίπου μισή ώρα πιο αργά από το ατομικό του ρεκόρ 2:26, το οποίο σημείωσε στον Μαραθώνιο του Κουβέιτ το 2017. Ο Αιγύπτιος πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ μόνο και μόνο γιατί είχε νικήσει και διεκδικούσε κάποιο χρηματικό έπαθλο…