Νέα Υόρκη: Για πρώτη φορά χρηματικό έπαθλο στους μη δυαδικούς αθλητές σε Major μαραθώνιο

 Runbeat Team   20:03 21-10-2022  

Νέα Υόρκη: Για πρώτη φορά χρηματικό έπαθλο στους μη δυαδικούς αθλητές σε Major μαραθώνιο


Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας έγινε στα δρομικά αθλήματα, καθώς ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης θα γίνει ο πρώτος Major μαραθώνιος στην ιστορία που θα προσφέρει χρηματικό έπαθλο στους μη δυαδικούς αθλητές που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, θα υπάρξουν χρηματικά έπαθλα για τους πρώτους πέντε non binary αθλητές (Το μη-δυαδικό φύλο (non-binary) ή αλλιώς genderqueer περιγράφει οποιαδήποτε ταυτότητα φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρρενωπή ή θηλυκή, δηλαδή μία ταυτότητα που βρίσκεται έξω από τα «όρια» του δυαδικού φύλου). Ο νικητής θα λάβει 5.000 δολάρια και το έπαθλο θα «κατεβαίνει» κατά 1.000 δολάρια ανάλογα με την θέση, με τον 5ο μη δυαδικό αθλητή να λαμβάνει 1.000 δολάρια.

 

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου 2022 και θα πρωτοπορήσει για ακόμα μία φορά, αφού το 2021 είχε γίνει ο πρώτος Major μαραθώνιος που ενσωματώνει ξεχωριστή κατηγορία πέραν των ανδρών και των γυναικών για τους μη δυαδικούς αθλητές.

Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση από τους διοργανωτές του μεγάλου αγώνα των ΗΠΑ, που πολλοί άλλοι αγώνες στον κόσμο έχουν αρχίσει να «υιοθετούν».