Νεαρή δρομέας σταματάει την επαγγελματική της καριέρα: «Βάζω την ψυχική και σωματική μου υγεία σε προτεραιότητα»

 Runbeat Team   19:00 18-12-2021  

Νεαρή δρομέας σταματάει την επαγγελματική της καριέρα: «Βάζω την ψυχική και σωματική μου υγεία σε προτεραιότητα»


Η 24χρονη Αμερικανίδα δρομέας Allie Ostrander αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στην επαγγελματική της καριέρα τουλάχιστον προς το παρόν, παρότι έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά της για να εξελιχθεί.

Η νεαρή δρομέας έχει ατομικό ρεκόρ 32:06 στα 10 χιλιόμετρα, όμως όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες, διέκοψε την συνεργασία της με τον βασικό της χορηγό, την Brooks, καθώς την ταλαιπώρησαν πολλοί τραυματισμοί το τελευταίο χρονικό διάστημα.





Η ίδια αποφάσισε να βάλει σε προτεραιότητα την σωματική, αλλά και την ψυχική της υγεία και με ένα μήνυμα στα social media ανακοίνωσε την απόφασή της:

«Αναβάλλω αυτή την ανάρτηση για αρκετό καιρό τώρα, δεν είμαι σίγουρος για το πως να διατυπώσω τα συναισθήματά μου. Αποφάσισα να διακόψω το συμβόλαιό μου με την Brooks Running και την Brooks Beasts. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη απόφαση επειδή το πάθος μου για το τρέξιμο και τον πρωταθλητισμό είναι πιο δυνατός από ποτέ. Από την άλλη, οι τραυματισμοί που με ταλαιπώρησαν τον περασμένο 1,5 χρόνο μου απέδειξαν ότι το σώμα μου δεν μπορεί να αντέξει την ένταση της προπόνησης που είναι απαραίτητη για μία επαγγελματία αθλήτρια.

Από την ηλικία των 10, έβαλα σε προτεραιότητα την επιτυχία μου στον στίβο πάνω απ' όλα, συμπεριλαμβανομένου και της υγείας μου. Δεν είχα καταλάβει τις συνέπειες που είχε πάνω μου μέχρι που έφτασα στα όριά μου. Οπότε ήρθε η στιγμή να κάνω αυτό που έπρεπε να είχα κάνει εδώ και καιρό: να βάλω την ψυχική και σωματική υγεία πάνω απ' όλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τρέξιμο, σημαίνει ότι απλά κάνω ένα βήμα πίσω.

 

Αυτό μου “σπάει την καρδιά” επειδή όλα όσα θέλω να κάνω είναι να προπονούμαι και να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά ξέρω ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτή τη στιγμή. Παίρνω αυτή την απόφαση με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αναρρώσω και θα είμαι δυνατότερη, για να επιστρέψω και να προπονηθώ στο υψηλότερο επίπεδο ξανά».

Η νεαρή αθλήτρια στη συνέχεια ευχαρίστησε τον χορηγό της για την βοήθεια και την υποστήριξη, τονίζοντας πως ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε.