Νέο ρεκόρ από την Μαρία Βούκοβιτς υπό τις οδηγίες της Ιωάννας Σιώμου (vid)

 Runbeat Team   13:30 16-02-2022  

Νέο ρεκόρ από την Μαρία Βούκοβιτς υπό τις οδηγίες της Ιωάννας Σιώμου (vid)


Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Βούκοβιτς στο «ασημένιο» μίτινγκ άλματος σε ύψος που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Σλοβακία.

Η αθλήτρια από το Μαυροβούνιο που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και προπονείται με το γκρουπ της Ιωάννας Σιώμου σημείωσε Εθνικό ρεκόρ Μαυροβουνίου στον κλειστό στίβο ξεπερνώντας τα 1.96μ. Μάλιστα «άγγιξε» το ατομικό της ρεκόρ που είναι 1.97μ. και το πέτυχε πέρυσι στον ανοικτό στίβο.

 

Η Βούκοβιτς έχει βρει τα πατήματά της στην Ελλάδα και φαίνεται ικανή να πηδήσει ακόμα πιο ψηλά. Νικήτρια στο μίτινγκ ήταν η Eleanor Patterson από την Αυστραλία, η οποία ξεπέρασε τα 1.99 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο και αποτελεί ρεκόρ κλειστού στίβου Ωκεανίας. Την τριάδα συμπλήρωσε η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Yaroslava Mahuchikh που επίσης είχε καλύτερο άλμα στα 1.96μ.

Στο αγώνισμα των ανδρών, ο Κορεάτης Woo Sanghyeok συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις. Δέκα ημέρες μετά το Εθνικό ρεκόρ και κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο με άλμα στα 2.36 μέτρα, το οποίο πέτυχε Skakani Hustopece, ο Woo επέστρεψε στη δράση στο World Athletics Indoor Tour Silver στη Σλοβακία και έφτασε ξανά κοντά σε αυτό το ύψος. Αυτή τη φορά ο 25χρονος σταμάτησε στα 2.35μ.  μέτρα για να κερδίσει αφήνοντας στη 2η θέση τον Ilya Ivanyuk που είχε καλύτερο άλμα στα 2.31μ. και την τρίτη τον JuVaughn Harrison με 2.28μ.

Δείτε το άλμα της Βούκοβιτς στα 1.96μ.