Nijel Amos: Πουλάει το ιστορικό του μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου για βιοποριστικούς λόγους

 Runbeat Team   18:51 12-05-2023  

Nijel Amos: Πουλάει το ιστορικό του μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου για βιοποριστικούς λόγους


Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο αργυρός Ολυμπιονίκης από το 2012 στο Λονδίνο, Nijel Amos, μετά τον τριετή αποκλεισμό του. Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του Amos για τα επόμενα τρία χρόνια, επειδή βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένο μεταβολίτη, μετά από σχετικό έλεγχο.

Μετά την ομολογία του 29χρονου δρομέα, η ποινή του μειώθηκε από 4 σε 4 χρόνια. Όπως δήλωσε σε μέσο της πατρίδας του, ο αθλητής από την Μποτσουάνα θέλει να πουλήσει το ιστορικό, πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της χώρας σε Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου να ζήσει την οικογένειά του.





«Αυτήν την στιγμή, η μόνη μου επένδυση, είναι το περίφημο αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2012», είπε ο Άμος σε δημοσιογράφους στην Μποτσουάνα και πρόσθεσε: «Είμαι σε επαφή με διάφορους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών συμβούλων, για το πώς αυτό μπορεί να συντηρήσει εμένα και την οικογένειά μου. Συναντήθηκα με μια ομάδα που θέλει να το αγοράσει έναντι 339.750 δολαρίων, αλλά με το ντοκιμαντέρ μου που βγαίνει στο Netflix θα μπορούσε να αυξηθεί η αξία του».

Το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στα 800μ. ο Amos στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν το πρώτο της Μποτσουάνα στην ιστορική διοργάνωση, ενώ στην συνέχεια, κατακτήθηκε ένα ακόμα, στη σκυταλοδρομία 4x400μ. ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.