Νικητής ο Μιλτιάδης Καμπιτάκης στον ιστορικό 1ο Αγώνα Γαύδου

 Runbeat Team   9:31 14-06-2022  

Νικητής ο Μιλτιάδης Καμπιτάκης στον ιστορικό 1ο Αγώνα Γαύδου


Στο μαγικό νησί της Γαύδου, στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12/6 ο 1ος αγώνας Γαύδου. Ένας αγώνας 7 χιλιομέτρων που προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου, ο οποίος θέλησε να συνδυάσει τον αγώνα με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Το όριο των 150 συμμετοχών συμπληρώθηκε μόλις τρεις ημέρες μετά την έναρξη των εγγραφών κάτι που δείχνει ότι ο συγκεκριμένος αγώνας μπορεί να αποκτήσει μεγάλη δυναμική μελλοντικά.

Νικητής αυτού του πρώτου αγώνα αναδείχτηκε το Μιλτιάδης Καμπιτάκης που τερμάτισε σε 30:39, ενώ ακολούθησε ο αδελφός του, Νικόλαος Καμπιτάκης με 31:27 και τρίτος ήταν ο Χρήστος Τάλλας με 32:57. Η πρώτη γυναίκα που έφτασε στον τερματισμό ήταν η Μαρία Μαννιάνα Μιγάδη με 48:00, δεύτερη ήταν η Μαριάννα Γαλεράκη με 50:10 και τρίτη η Δανάη Αρβανίτη με 50:37.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του 1ου Αγώνα Γαύδου

Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν η Δήμαρχος Γαύδου κ. Στεφανάκη Λίλιαν, εκ μέρους της ΑΝΕΝΔΥΚ Seaways ο Αντιδήμαρχος κ. Μαραβελάκης Σταύρος, ο ιερέας του νησιού Μπικογιαννάκης Μανώλης, ο πρώην Δήμαρχος Γαύδου κ. Λαμπάκης Στρατής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αρκαλάκης Θεοχάρης και ο πυροσβέστης του νησιού κ. Χατζάκης Μανώλης.

Σε ότι αφορά τον παιδικό αγώνα του ενός χιλιομέτρου, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά τερμάτισαν μαζί δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα είναι δυο βασικές και θεμελιώδεις αρχές του ευ αγωνίζεσθε!

Αναφερόμενη στη διοργάνωση η Δήμαρχος Γαύδου κ. Λίλιαν Στεφανάκη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του νησιού αλλά και σε ανθρώπους απ΄ έξω όπως λέμε εμείς, να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή μαζικής συμμετοχής.

Επιπλέον… να δοθεί η ευκαιρία στους αθλητές να γνωρίσουν την περιβαλλοντική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του νησιού και η διοργάνωση να συμβάλει στην ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Προσδοκία μας είναι η Γιορτή Αθλητισμού στη Γαύδο να γίνει θεσμός και η μεγάλη ανταπόκρισή σας μας κάνει βέβαιους γι’ αυτό.

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω από καρδιάς την οργανωτική επιτροπή που με πολύ κόπο αλλά και πολύ μεράκι δούλεψαν για την προετοιμασία της διοργάνωσης. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης τον Περιφερειάρχη τον κ. Αρναουτάκη και τους συνεργάτες του που πάντα είναι στο πλευρό μας.

Πολλές ευχαριστίες στο μέγα χορηγό μας, στην ΑΝΕΝΔΥΚ seaways που χωρίς τη συνδρομή της θα ήταν δύσκολο να γίνει αυτή η γιορτή.

Στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, στα νερά ΣΑΜΑΡΙΑ, στο ελαιουργείο Γαλανός, στην ΚΑΡΑΒΑΡΑΚΗΣ SYSTEMS, στο εταιρία BELLA FRUTTA, στο ΙΑΣΙΣ Γαβριλάκης και ιδιαίτερα στο γιατρό κ. Μαραγκουδάκη, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΙΩΝ και στις επιχειρήσεις του νησιού στο GAVDOS PRINSESS, στο ΜΕΤΟΧΙ, στο Panorama, στην KIKI, στην ταβέρνα ΧΕΛΩΝΑ, στο Gavdos boat trips, στο STELLA BAKERY,και ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κανένα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Ανδρέα Ανδρουλιδάκη που με την καθοδήγησή του και τη θετική του διάθεση έγιναν οι προετοιμασίες του σημερινού αγώνα.

Και βέβαια θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσω τους εθελοντές από το νησί αλλά και επισκέπτες που αυθόρμητα προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στις εργασίες της διοργάνωσης».