Ντεμπούτο για Δουβαλίδη, Ζήκο, Μουζενίδη και άλλους στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης

 Runbeat Team   13:21 28-01-2022  

Ντεμπούτο για Δουβαλίδη, Ζήκο, Μουζενίδη και άλλους στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης


Αρκετοί Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους στον κλειστό στίβο από την ημερίδα που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 29/01 στην Θεσσαλονίκη στο κλειστό "Τασούλα Κελεσίδου" στους Αμπελόκηπους.

Ξεχωρίζει σίγουρα το όνομα του Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 60 μ. εμπ., αλλά και του Κώστα Ζήκου στα 60 μ., που είναι από αυτούς που ξεκινούν τη χρονιά με στόχο τη συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα.

 

Ο έμπειρος σπρίντερ είναι σε καλή κατάσταση, αφού ολοκλήρωσε δίχως προβλήματα την βασική προετοιμασία του και θέλει μέσα από τους αγώνες να κυνηγήσει την επίδοση που θα τον στείλει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα το ερχόμενο Σάββατο θα δώσει το παρών στην ημερίδα του ΣΕΦ, ενώ στις 12 Φεβρουαρίου έχει κλείσει θέση για το μίτινγκ του Ντόρτμουντ. "Είμαι σε καλή κατάσταση και θέλω να το δείξω μέσα από τους αγώνες. Θα τρέξω στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα στο ΣΕΦ, ενώ στις 12 του μηνός έχω κλείσει να συμμετάσχω στο μίτινγκ του Ντόρτμουντ. Σε περίπτωση που γίνει κάτι και λόγω κορονοϊού δεν καταφέρω να ταξιδέψω στο εξωτερικό, θα τρέξω στις 13 στην ημερίδα του ΣΕΦ", είπε ο Ζήκος μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάζεται επίδοση 6.63 για να κλείσει θέση στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 6.62 από το 2019.

Ο Κώστας Δουβαλίδης από την πλευρά του θέλει να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική δράση, προκειμένου να βρει και πάλι το ρυθμό του, δεδομένου του ότι την περασμένη σεζόν αντιμετώπισε προβλήματα που δεν του επέτρεψαν να κάνει όσους αγώνες θα ήθελε. "Μου λείπουν οι αγώνες και θέλω να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερους. Περιμένω και από την μάνατζερ για κάποια μίτινγκ στο εξωτερικό, τα οποία τα χρειάζομαι στην παρούσα φάση, προκειμένου να βρεθώ σε κούρσες με δυνατό συναγωνισμό. Αρχές του επόμενου μήνα θα είμαστε στην Αθήνα για προετοιμασία και θα συμμετάσχω και στους αγώνες που θα γίνουν εκεί", είπε ο Δουβαλίδης στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, ενώ δεν αποκλείεται στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης να αγωνιστεί και στα 60 μέτρα. Στο κλειστό των Αμπελοκήπων θα ανοίξει τη χρονιά και ο Θοδωρής Βροντινός στα 60 μ., ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 6.79 από το 2020, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του ο Δημήτρη Χρυσάφη (6.81 ρεκόρ) και του πρωταθλητή στα 400 μ. , Μιχάλη Παππά.

Στη σφαιροβολία των ανδρών, ο Οδυσσέα Μουζενίδης, με ατομικό ρεκόρ 19,74 μ. στον κλειστό, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θέλει να ξεκινήσει με μια μεγάλη βολή και σε αυτό θα τον βοηθήσει ο συναγωνισμό με τον συναθλητή του Τάσο Λατιφλάρι. Στο επί κοντώ έχει δηλωθεί να πάρει μέρος ο Γιάννης Ρίζος, που πέρυσι ξεπέρασε τα 5,35 μ., στον ανοιχτό, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Αντώνη Μέρλου στο ύψος. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 2,16 μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει από νωρίς στη σεζόν. Σε καλή κατάσταση είναι ο Γιάννης Ρούμτσιος, που θα αγωνιστεί στα 60 μ. εμπ. Κ20.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμμετοχές και στις γυναίκες με την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου να είναι μία από τις αθλήτριες που ξεχωρίζουν. Η νεαρή θα τρέξει 60 μ. στον πρώτο της αγώνα στη χειμερινή σεζόν, προκειμένου να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενόψει των διοργανώσεων που ακολουθούν. Στα 60 μ. εμπ. Κ18 θα τρέξει η Νικολέτα Αντωνιάδη, που το καλοκαίρι έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. εμπ. Κ18, ενώ στο μήκος ξεχωρίζουν οι Χαϊτίδου και Στεφανοπούλου. Στο επί κοντώ θα πάρει μέρος η κορασίδα Ηλιάνα Τριανταφύλλου που πέρυσι ξεχώρισε με το άλμα της στα 4,12 μ. στον ανοιχτό στίβο.