Ντεμπούτο για τον Μίλτο Τεντόγλου με νίκη στο Γκέτεμποργκ και άλμα στα 8.12μ.

 Runbeat Team   8:19 03-02-2023  

Ντεμπούτο για τον Μίλτο Τεντόγλου με νίκη στο Γκέτεμποργκ και άλμα στα 8.12μ.


Με θετικούς οιωνούς ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος συμμετείχε χθες το βράδυ στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με καλύτερο άλμα στα 8.12μ. κατέκτησε την πρώτη θέση και κυρίως έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση παρότι ακόμα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι μπήκε στον αγώνα με άλμα στα 7.96 μ., ενώ ακολούθησαν δύο διαδοχικά άλματα στα 8.12 μ. Στη συνέχεια “προσγειώθηκε” στα 8.06 μ. και άφησε το πέμπτο του άλμα. Επανήλθε στον αγώνα, ωστόσο, στην τελευταία προσπάθεια, η οποία μετρήθηκε στα 8.07μ.

 

Ο Τεντογλου ήθελε να ολοκληρώσει τον αγώνα του με μια μεγάλη επίδοση και αυτός είναι και ο λόγος που εκτέλεσε περισσότερα άλματα από αυτά που αρχικά είχε προγραμματίσει. Η χθεσινή του επίδοση είναι η τρίτη στον κόσμο και η δεύτερη στην Ευρώπη, πίσω από το 8.19μ. του Τόμπιας Μόντλερ, ο οποίος χθες ήταν δεύτερος με 7.80 μέτρα.

Ο 25χρονος βρίσκεται από τις 19 Ιανουαρίου στη Σπάλα της Πολωνίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και θα παραμείνει εκεί μέχρι τον επόμενο αγώνα του στο Τορούν (8/2). Ο αθλητής δεν είναι ακόμη στην επιθυμητή κατάσταση, αφού η προπόνηση του είναι προσαρμοσμένη στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου θα διεκδικήσει το τρίτο του διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Άκυρος ο Καραλής στην Ουψάλα

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν βρέθηκε χθες στην κατάσταση που θα ήθελε με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει πρόωρα τον αγώνα του στο μίτινγκ της Ουψάλα. Ο άλτης του Χάρη Καραλή δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5.52 μ. και να διεκδικήσει μια εμφάνιση ανάλογη της Καρλσρούης. Ο 4ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε μεγάλα ύψη, το Σάββατο (4/2) στο μίτινγκ του Λοτζ.