Ντεμπούτο στον μαραθώνιο για τον Cheptegei!

 Runbeat Team   13:03 03-07-2023  

Ντεμπούτο στον μαραθώνιο για τον Cheptegei!


Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 5.000 και τα 10.000 μέτρα, Joshua Cheptegei γνωστοποίησε ότι μετά από αρκετά χρόνια στον στίβο, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον μαραθώνιο! Πιο συγκεκριμένα, ο αθλητής από την Ουγκάντα θα κάνει το ντεμπούτο του στον μαραθώνιο της Βαλένθια στις 3 Δεκεμβρίου, και όπως είναι φυσικό, θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του.

 

Ο Cheptegei έχει τη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών σε αγώνα δρόμου 15 χιλιομέτρων με χρόνο 41:05, ενώ έχει τρέξει και δύο φορές σε ημιμαραθώνιο με ατομικό ρεκόρ 59:21.

«Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Είμαι 10 χρόνια στους αγώνες εντός σταδίου και πάντα είχα στόχο τις μεγάλες αποστάσεις. Ο μαραθώνιος ήξερα πως με περιμένει και αυτή είναι μία πρόκληση που θέλω να δοκιμάσω. Για την επόμενη σεζόν εστιάζω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά ελπίζω το ντεμπούτο μου στον μαραθώνιο να είναι μία καλή εμπειρία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Cheptegei, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι η Βαλένθια είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για τον ίδιο, καθώς έχει κάνει δύο από τα παγκόσμια ρεκόρ του στην Ισπανική πόλη.